Mat

Nån frågade vad vi åt på Isle of Man. Hm... mycket och gott, skulle jag vilja säga! :)

Här kommer lite blandade "matbilder":

När vi mellanlandade på Gatwick hamnade vi på samma restaurang/café båda gångerna. Giraffe. Trevligt ställe! :) Jag testade deras hamburgare på vägen dit, och en macka med rökt lax på vägen hem.


När vi besökte det viktorianska Grove Museum testade vi naturligtvis Afternoon Tea med scones och marmelad i deras mysiga trädgård! Och chokladkaka. Och citrondito... mmm! Fast jag avvek från normen och drack Coca-cola.


Har redan visat er denna Sticky Toffee Pudding som vi verkligen behövde få i oss för att orka traska resten av vägen mellan Douglas och Peel... alltså, vi åt som sagt mycket och gott (och förfärande mängder pommes frites, i alla fall jag) men i och med att vi höll igång hela tiden klarade vi i alla fall veckan utan dramatisk viktuppgång! :) Vi gick över 15000 steg varenda dag, med rekord den dagen vi vandrade till Peel - över 36000. Det ni!


... och så den färska hummern vid havet - den bilden har ni sett förut. Väldigt gott - och vilken utsikt sen. Vi njöt!!!


Såklart man testar fish'n'chips när man befinner sig på de brittiska öarna! Detta blev vår lunch den dag vi åkte söderut. Senast jag åt fish'n'chips var nog när jag och Eva var på Jersey för 20 år sen. Då fick vi maten i ett tidningspapper. Om jag minns rätt tyckte vi väl inte att det var nån höjdare den gången, och undvek därför rätten när vi var på Shetland tio år senare. Den här gången tyckte jag det var gott! :)
 

Nä, de här åt vi INTE. Var bara tvungen att ta en bild när vi var in på snabbköpet intill vårt B&B, på grund av det som står nere i hörnet. Alltså: "finest quality Swedish meatballs". SWEDISH. Men när man läser det finstilta? "Produced and packed in Germany". What?! Fnys.


Och så åt vi kinamat. Första gången vi försökte äta på Imperial Dragon Restaurant var det fullsatt, vilket fick oss att misstänka att maten nog smakade bra - så vi gjorde ett nytt försök en annan kväll. Oh ja. Det smakade vansinnigt bra!!


Mhm. Hamburgare... blev mer än en sån under veckans gång. Fler för min del än för Ulrikas. Det här är en "simple burger" längs strandpromenaden. Gott kött, goda pommes frites, god cole slaw. Men "simple" visade sig betyda (i alla fall tolkade jag det så) att det inte fanns nåt annat i själva hamburgaren än köttbiten. Ingen lök, ingen sallad, ingen dressing... hm.



Dessutom testade i den lokala glassen. Davisons Manx Dairy Ice Cream. Wow. Riktigt, riktigt god!

Och så avprovade vi de lokala sötsakerna från The Original Manx Fudge Factory. Mmmm... gott, det också! :) Vi gjorde dessutom ett försök att besöka fabriken den dagen vi var söderut (den ligger i Ballasalla) - men den visade sig ha lördagsstängt. Synd.

I tillägg testade Ulrika det lokala ölet, och även där uppfylldes förväntningarna.

Vi åt italienskt en kväll. Jodå, gott det med (alltså, vi åt väl egentligen ingenting som inte var det) - men vi satte nästan i halsen när vi skulle gå. Vi beställde varsin flaska mineralvatten till maten, men när servitören frågade om vi hellre ville ha en stor flaska ihop tänkte vi att det ju lät som en smart idé. Tills notan kom. FEM PUND. Alltså, det är bortåt 75 spänn för en enlitersflaska med kolsyrat vatten! Då skiter jag i att det var Pellegrino - så dyrt hade jag aldrig trott att det skulle vara!!

På vårt B&B undrade personalen antagligen vad vi sysslade med som samlade alla våra tomma läsk-/vattenflaskor i en påse (det blev ju några under veckans gång, särskilt de dagar vi vandrade mycket och inte ville riskera uttorkning, hehe). Det tog ett tag innan vi upptäckte att det inte var pantflaskor. Alltså, man verkar inte ha pant på läsk- och ölflaskor/burkar i Storbritannien!? Så himla korkat. Nå, det slutade med att vi lämnade hela den stora påsen med det vi trott var pantflaskor intill papperskorgen i vårt rum när vi checkade ut...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0