On tour

När jag kom till Sävar igår kväll körde jag först till Tomterna för att hämta en grej (till mig) som Eva tingat via köp&sälj på Facebook - sen vidare till Granvägen för att hämta upp sländan (se nedan) som ju också är hennes förtjänst. Rena rama sightseeingen! Kunde konstatera att Granvägen fortfarande är som en puckelpist - men att kvällssolen lyste vackert:Sen övernattning i pappas lägenhet. Skulle lägga mig tidigt hade jag tänkt. Det gick sådär... 


Slända

Nu har jag en trollslända till i min samling! Denna superfina, gjord av gamla skedskaft! Present från lillasyster - tack tack tack!! 
Nu får den följa med till Holmön där jag ska hitta en bra plats att sticka ner den i jorden (pinnen är drygt en meter lång så den sticker t.ex. upp över blommorna om man sätter den i rabatten). Tror utmaningen kommer bli att freda den från nyfikna syskonbarn... :-) 


Näe

... det går ingen Holmöfärja kl 7 idag.


Under lågsäsong (typ september-april) är första och sista tur på helgerna s.k. beställningsturer - de går bara om någon ringt och bokat. Det har jag inte gjort, däremot tänkte jag att om jag har tur kanske nån annan gjort det. Så icke! Så nu sitter jag i väntsalen i Norrfjärden och får fördriva tiden till kl 9 då nästa tur går - och den behöver inte kallas... :-)Vad göra? Tja, jag har med mig ett par böcker... förvånad, någon? ;-) 


Växtnäring

Ombyte förnöjer - köpte en annan växtnäring än jag brukar. Tillsatte enligt instruktion, men fick nästan hicka då det (faktiskt!) såg ut som att jag vattnade blommorna med soja. Luktar suspekt gör det också! Återstår att se hur växtligheten reagerar... 
I tidningen

Fick ett infall häromveckan och skickade in ett bidrag till insändarsidan (eller vad den nu kallas) i HSB:s medlemstidning. Och kom med!!! :-) 
En insändare varje gång koras till vinnare och får... vad det nu var. Typ 1000 kr i presentkort tror jag. Vilket jag - uppenbarligen - inte vann. Strunt samma, kul i alla fall!


Kvällshimmel

Snöfall i morse när jag cyklade till jobbet (på stadsbibblan), och grinigt när jag gick hem (har lämnat in cykeln på service, ska hämta ut den till veckan). Men fin kvällshimmel när det klarnade upp!


Ivriga

Ibland tar jag med böcker och går ut i klassrummen och bokpratar - fast i morse fick jag börja prata redan ute på skolgården då ett gäng mellanstadiekillar samlades runt mig för att kolla in böckerna i korgen. Så himla kul med ivriga läsare! :-)
Bättre väder

... idag, men ingen cykeltur till jobbet. 
Däremot sköt jag i det längsta upp att börja med deklarationen, så jag cyklade 16 km efter jobbet istället. Och gjorde middag. Och åt den. Och pratade med pappa. Fast sen tog ursäkterna slut, så nu sitter jag här med alla papper. Har föregående års deklarationer i en pärm, vilket underlättar. Utom när man uppenbarligen glömt ta en kopia av fjolårets NE-blankett, vilket gör det mer tidsödande att få årets siffror rätt. Mutter, morr. Men nu ska jag inte lyfta rumpan från stolen förrän jag är klar!!


Aprilsnö

Rätt nöjd med att jag har skjutit upp bytet till sommardäck på bilen... för än behövs dubbarna! Vaknade till en decimeter blötsnö i morse - och det ska visst frysa på i natt så jag räknar med hala vägbanor i morgon bitti. Där sprack planerna på cykla-till-jobbet-premiär... ;-) 


Ännu en 2-dag idag. Men den sprack under kvällen då jag hittade en halv chokladkaka i skafferiet... komplett omöjlig att motstå. Kompenserade med att cykla 45 km medan jag såg "Flaskpost från P". Marianne, jag retade mig inte fullt lika mycket på poliserna som du - kanske för att jag var förberedd! :-) Jo, jag vet. Det är en djungel i mitt vardagsrum. Vissa av de gröna växterna frodas nåt kopiöst. Och fönsterbrädan är för smal för att de stora krukorna ska kunna stå där. Alltså hamnar de på golvet...

Nu dags att sträckläsa en av böckerna jag ska prata om imorgon. God natt!


Världsbokdagen

Rätt bra tajming att jobba den här helgen - för idag firade vi världsbokdagen på stadsbiblioteket, med ett mycket uppskattat program! Bortåt 150 personer lyssnade till Ebba Witt-Brattström, och Lilla My och konstapel Kling hade fullt upp på barnavdelningen. Det fikades mega-kanelsnäckor i massor, och vi gav rosor till alla som kom (så långt lagret räckte). Bra jobbat av bibblans programgrupp, och kul för oss som stod i lånedisken att få haka på det hela. Småpratade förresten lite med Ebba, och blev en smula starstruck... ;-) 
Efter stängning gav jag mig ut på ny cykeltur. Gäller att passa på, för imorgon blir det enligt väderprognosen bortåt en decimeter blötsnö...!! Det blev 3 mil innan jag landade hemma. I soffan. Ska försöka kravla mig upp. Snart... ;-) 

Natt

Jojo. Nätterna börjar bli ljusare. Var precis ute på balkongen för att spana efter eventuellt norrsken, men som vanligt lär det väl inte visa sig förrän jag somnat... och nu kravlar jag i säng, igår natt fastnade jag i soffan hela natten och det tänkte jag undvika att upprepa! Den är skön en stund... men när man vaknar först efter ett antal timmar är det ofta med både nackspärr och andra stela muskler...


Hur som helst - natthimlen kl 23.30 i slutet av april:Utecykelpremiär

Efter dagens pass på stadsbiblioteket kunde jag inte hålla mig utan hämtade upp cykeln ur källarförrådet. Efter lite micklande med en osamarbetsvillig cykelpump lyckades jag pumpa däcken såpass att det gick bra att ge sig ut på tur. Det blev 23,5 km i fint vårkvällsväder - skulle gärna fortsatt längre, men då jag inte ätit sen frukost valde jag att trampa hem och laga mat. Blev akut sugen på köttfärssås... :-D 
Rosviksvecka

Hastigt och lustigt fick jag lägga om mina planer den här veckan, då jag fick hoppa in i Rosvik för att lära upp vår nya vikarie som ska jobba där ett drygt år framöver. Alltså, nu är jag absolut inte särskilt pedagogisk, men förhoppningsvis lyckades jag förmedla tillräckligt för att hon ska klara sig! :-) 
På måndag är jag dock tillbaka i Sjulnäs, och kör bokprat fyra dagar i rad. Förberedd? Njaaa... ;-) 


Ännu en dag

... med strålande sol! Ägnade förmiddagen åt att städa, tvätta, diska - hann inte riktigt klart men det blev i alla fall avsevärt mycket bättre. Sen landade jag på altanen med en ljudbok! :-) 


Lämnade högst motvilligt ön med 17-färjan, och är nu tillbaka i Piteå. ... och tja, i ärlighetens namn så är det ganska fint här i Norrbotten också... ;-) Glad påsk!

Den gröna äggkoppstuppen köpte jag via Tradera häromåret - minns inte vad jag betalade men jag har för mig att den var rätt dyr. Den bruna köpte jag på Myrorna förra veckan - för en tjuga! Ibland ska man ha tur... :-) 
(de är svensktillverkade, från Syco - vad nu det är...?)


Före och efter

Planen för helgen är (bland annat) att städa huset här på ön. Hann nedervåningen sist jag var här, nu står övervåningen på tur. Fast så långt går det trögt... nåja, har åtminstone röjt undan diverse grejer från sekretären! 


Åker iland imorgon kväll, så nu är det hög tid att sätta fart. Men 2-dag, totalt 16 km promenad samt ett styrelsemöte gör att orken tryter. Kanske imorgon bitti?? ;-) 


Dagens gapskratt

... saxat ur Piteå-Tidningen:
Vby-påsk

Som sagt, påsken inleddes hos småtrollen. Fina fina! <3 Vi spelade boule på den enda fläck med barmark som vi hittade...


Studsmattan har tinat fram!

Tröttsamt att följa moster på biltur... :-) 
Jo, de fick påskägg såklart... ;-) Minsta lilla växer så det knakar! Ung

Förra veckans bästa kommentar, när jag besökte en av byaskolorna för att bokprata - mötte en liten kille i korridoren, som frågade:

- Går du i 9:an?

Och där försvann som genom ett trollslag alla mina gråa hår...! :-D Waldorfsallad

Jag glömde göra Waldorfsallad till jul, vilket svågern inte underlåtit att påpeka. Så nu fick det bli dylik till påsk istället! Jag hade tänkt ta med lite till Holmön, men glömde det så jag hann bara äta av den en gång. Mer åt Rickard att njuta av istället! ;-) Fast jag var lite för snål med grädden... 
Guppigt

... på Kvarken i lördags när vi åkte ut till Holmön. Nordostlig vind i typ en vecka... :-( Tur då att Capella går betydligt bättre i sjön än Helena Elisabeth! Problemet för henne är istället att lägga till i Byviken då sjön blir grov och hon ligger i piröppningen. Men den här gången gick det bra.


Isboden

I vinter har pappa fått in så mycket is i isboden som han tänkt. Förhoppningsvis räcker den till frampå försommaren nån gång. Vad han har i den? Förutom is? Fisk, såklart! :-D 


Förr högg/sågade han ut block av sjöis. Numera packar han snö i träformar, häller på vatten och väntar tills det fryser och staplar sen blocken i boden. Det blir inte lika kompakt is och den smälter betydligt fortare, men det innebär mindre jobb.

Boden? Tja, den är isolerad med (en hel massa) sågspån för att hålla värmen ute...Vårtecken

Baske mig, några av lökarna jag planterade häromåret håller på att kämpa sig upp...!!


Iskall

... nordostlig vind idag (igen), men otroligt vackert här på ön! Imorse följde jag pappa till Gäddbäck och Sörsundet för att vända på två av båtarna. Han väntar ivrigt på att kunna lägga ut nät... ;-) Dessutom tar vårsolen hårt på båtarna, träet torkar och spricker. Bättre då att ha dem rättvända. 


Påsk

... och så halkade jag efter. Igen...


Påskhelgen inleddes i Vännäsby men igår kväll åkte vi ut till Holmön, pappa och jag.
Vackert väder men svinkall nordlig vind! Försöker ladda upp bilder, men har för dålig täckning. Nytt försök imorgon - jag lovar...!


Cake pops

"Länge sen jag gjorde cake pops", tänkte jag glad i hågen och satte igång. Vett att begränsa mig? Not so much.


Nu har jag en massa disk (igen) och ögonen går i kors. Och imorgon bitti kör jag direkt till Svensbyskolan för sex bokprat på raken. Skiter därmed i den överfulla diskbänken och raglar isäng... 


God natt!! :-) 


Procent

Hm. Den nya Loka Crush Ananas innehåller hela 0,3% ananasjuice. Imponerande... ;-) 
Har testat ett nytt recept (från förra veckans reklamblad från Coop). Broccoli, nudlar, torskfilé, kokosmjölk och kryddor. Och så hade jag blomkål hemma så jag blandade i det också. Enkelt och gott! :-D En taktik värd att testa... säger hon som tycker 5:2 går rätt trögt:... även om det väl i ärlighetens namn inte skulle göra så stor skillnad om jag åt nån annans choklad än den jag själv inte kan låta bli att köpa...


Long kiss goodnight

Köpte en DVD-film på Myrorna häromveckan. "Long kiss goodnight", med Geena Davis och Samuel L Jackson. Har sett den flera gånger förr, men det är länge sen och jag minns inte precis detaljerna. Funkar bra att cykla till! Har nu hunnit en halvtimme in i filmen och det börjar bli spännande... :-) 
Dop

Jaha. När jag inte hinner med är det oftast bloggen som får stryka på foten... 


I lördags döptes Clara Bia Edit Karolina! Och jag blev gudmor för fjärde gången. Ljuvliga lilla skrutt!!Eva bakade en superfin (och god) tårta till dopfikat, och jag gjorde tre sorters biskvier (citron, hallon, blåbär).

Precis som sina syskon fick Clara en bebisfilt, som jag hann färdigt med ett nödrop:Annat vi ägnade oss åt i helgen: stampa is och hoppa i vattenpölar... :-) Solnedgång

Fredag kväll och sena färjan till Holmön. Dimma i Norrfjärden, men när vi kom fram lyste kvällssolen över ön. Så fint!!!
Fina fina...

Två mysiga och intensiva dagar med småtrollen! På torsdagen fick jag både hämta och lämna tjejerna på förskolan - känslan när Cornelia kom rusande, slog armarna om mig, vände sig mot en av fröknarna och sa "Det min moster Jenny!" Då smälter man...


Sen ville Rasmus ha assistans:
- Moster Jenny, kan du hjälpa mig att gräva efter daggmaskar?
- Men Rasmus, det är ju is och tjäle! 
- Det gör inget, man kan hacka.
- Men även om vi lyckas hacka fram jorden så sover maskarna helt säkert än.
- Mäh! Dom kan ju gå i sömnen!
Aha. Såklart. Att jag inte tänkte på det.

Gott

... och god mat var det, på Valentines. Filét Oscar!
Sen söderut - plockade upp pappa i Norrfjärden. Nästan spegelblankt... 


RSS 2.0