Fredagsfika

Så här blev det, mitt bidrag till fredagsfikat! Bakade en glutenfri morotskaka igår kväll eftersom alla inte tål biskvierna. Gjorde två olika glasyrer, eftersom Philadelphiaost inte funkar för kollegan med mjölkproteinintolerans. 


Får väl tolka det som att folk tyckte det smakade bra när flera av dem frågade efter recepten... ;-) 


Mäh

... det här floppade ju en smula. Visar sig att Melodifestivaldeltävlingarna visas på SVT Play bara t.o.m. måndagen efter att de sänts på TV. Så inte kunde jag ju kolla nu! :-( 

Jaja. Har i alla fall sett Clara Henrys mellanakt. Den var bra! Och sen kan man se alla deltävlingar efter lördag när den sista gått av stapeln. Får väl kolla på söndag då. 

Därmed fes cykelentusiasmen också ihop. Kanske lika bra det, eftersom det killar en smula i halsen. Har nu trampat 15 km i makligt tempo och tänker att det får räcka för ikväll.Ligger efter

... med Melodifestivalen. Missade lördagens program (i Vby prioriterade vi tecknad film) - tog hem paddan från jobbet igår för att kolla på SVT Play istället, men innan jag var färdig med biskvibaket var klockan alldeles för mycket. Nytt försök nu ikväll hade jag tänkt - men än har jag inte börjat. Och nu tänker jag snart ge upp för kvällen (ackumulerad sömnbrist...). Prioriterade bloggen istället - är fortfarande inte vän med den modifierade appen, den är skitkrånglig och det tar en evighet att t.ex. ladda upp bilder - men jag passar på att cykla samtidigt, då gör det inte så mycket att det tar halva kvällen att fixa ett par inlägg (18 km hittills). 


Men imorgon, då blir det Owe Thörnqvist & co för hela slanten! Ska göra ett försök att passera 100 mil innan månadsskiftet, så det gäller att pinna på. Och i det avseendet är schlagern perfekt, jag trampar fortare till såväl upptempolåtar som pinsamheter! Kommer dock varken sitta i TV-soffan eller på cykelsadeln för att se den sista deltävlingen nu på lördag. För den kommer jag att sitta i Skellefteå Kraft Arena och följa på plats!! :-D 


Hallonbiskvier

Igår kväll testade jag nåt nytt: hallonbiskvier! Var lite för feg med lakritspulvret och silade bort onödigt mycket av hallonsaften, annars hade de nog smakat mer. Men vad fasen, det var ju ett första test!Sen är det kanske en smula onödigt att göra 130 stycken på en gång, särskilt som mina båda frysar är proppfulla... men jag tar med en burk till kollegorna på stadsbibblan på torsdag när jag jobbar där, och på fredag är det min tur (tillsammans med spanskaläraren) att bjuda personalen på Sjulnässkolan på fika. Vips så minskar lagret!


Fast nu har jag hittat ett recept på blåbärsbiskvier som jag nog måste testa i helgen... :-P 


Vintrigt igen

Sådärja, nu liknar det mer normalt februarivinterväder! Sävar på söndag kväll:


Moster igen

I lördags morse kom hon till världen - min nya lilla systerdotter. En alldeles ljuvlig liten Clara!
Praktiskt för föräldrarna att jag och moffarn redan fanns på plats när de skulle ge sig iväg till BB... :-) 

Så vi barnvaktade hela dagen. Gick fint! På eftermiddagen fick vi åka och träffa det lilla livet, och Cornelia sammanfattade så här: "Hon äl söt. Hon äl liten. Mamma söpa (=köpte) hon." ;-) 

Hon fick stanna kvar på BB med sina föräldrar över natten, så jag nattade de stora barnen, och sov inne hos dem. Mysigt! Även om jag vaknade stup i kvarten - är inte van med alla ljud...! Framåt morgonen hade alla krupit över till "storsängen" och jag låg på rygg med ett barn på ena armen och två på den andra. Och precis då fick jag sendrag i ena benet. Inte skönt!! ;-) 


Storasystrarna var väldigt nyfikna på lillskruttan när hon kom hem, ville klappa och stryka och hålla henne hela tiden. Rasmus också till en början - fast sen fokuserade han mer på abborrarna som han och farfar pimplat tidigare på dagen... ;-) 


Stolt morfar!Citerad

I fjol boktipsade jag om Sara Kadefors första Billie-bok i Piteå-Tidningen. Nu har bok nr 2 i serien precis kommit ut, och på baksidan har förlaget baske mig citerat från det tipset! Dock bara med ett ord, och utan att ange mitt namn, så det är rätt anonymt förstås. Men ändå! :-D 


Skymning

Dagarna blir längre! Fortfarande lite ljus kvar när jag körde söderut i fredags:
Milt

Härligt väder för att ge sig ut på promenad! Men lite knepigt känns det ju att våren är (minst) en månad för tidig... 


Sjulnäs-Dusstjärn-Skatan idag:Hål

... finns i flera varianter. Igår var jag och lagade ett hål i en visdomstand. Och bytte ut fyra gamla lagningar. Den värsta biten? Helt klart att betala. Nästan 4000 kr! Kunde gjort mycket kul för de pengarna... ;-) 


Ett annat slags hål (och en spricka) upptäckte jag idag. I mina Goretex-skor. Inte undra på att jag tyckt att jag blivit våt om fötterna den senaste tiden! Uppenbarligen dags för nya skor. Ännu en utgift...

Vacker morgon

OK, det var igår morse men då glömde jag att lägga ut bilden... :-) 
Böcker böcker böcker

Nytt maratonbokprat på gång imorgon. Sex grupper, fsk-åk 3. Böckerna ligger i bilen så jag åker direkt dit imorgon bitti. Återstår bara att nöta in en del av titlarna som jag inte riktigt minns hur jag ska presentera... fast det får bli nattmangling, för nu ska jag iväg på bio om en stund! :-) 


Hehe

Kommer inte ihåg om jag delat den här bilden tidigare? Nåja, den är fortfarande lika kul! ;-) 
Trump

Om den där galenpannan som valdes till president i USA kan man skriva spaltmeter. Det har inte jag tänkt göra, men jag sällar mig till dem som tycker att det är både skrämmande och obehagligt att han blev vald. Karln verkar ju onekligen spritt språngande galen!

En bekant på Facebook delade den här reklamfilmen häromdagen. Jo. Den är skrämmande relevant...
 


Tycker Wolfgang Hansson uttrycker det rätt bra i dagens Aftonbladet, när han beskriver Trumps "koleriskt auktoritära ledarstil" och "med domstolarnas inhopp har Trump fått en rejäl knäpp på näsan och en påminnelse om att det amerikanska folket valt honom till president, inte till diktator."
(länk till artikeln: http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/9JyRE/bakslaget-visar-att-trump-gar-att-tamja)

Älskar satiren från Nederländerna (som sen kommit i såväl schweiziska, danska som finska - och kanske fler? - varianter):
  
 
Lysande! 
 

Multitasking

Ganska effektivt att blogga och cykla samtidigt - nu har jag trampat 15 km utan att tänka på det!! Fast för att ha händerna fria till att fippla med telefonen måste jag luta mig lite bakåt, vilket av nån anledning gör att rumpan domnar... dessutom cyklar jag inte precis i spinningtempo (vilket jag i och för sig sällan gör), då skulle jag inte pricka av knapparna på telefonen. Nåja, långsamma kilometrar räknas också!


Och skulle 2-dagar och cykling nu inte ge önskad effekt (vilket jag starkt betvivlar) - då kanske jag får tänka om:Filosofiskt

... typ! :-) 
Trasigt

Kylskåpet på Holmön har havererat. Tur då att källargolvet håller typ kylskåpstemperatur! Fast pappa åker på en del extra vändor upp- och nerför trappan. Jag ska köpa ett nytt skåp och ta ut till ön under våren.
Långnäs

Skatan var igår, det. Idag blev det en ny promenad, via Dalknösen-Långnäsvägen-Persibyn. Lika kallt som igår (typ -15), men nästan vindstilla. Och baske mig, det känns som att solen faktiskt värmer! Liiite... ;-) 


Vilken sympatisk idé! I en busskur som jag passerade hängde denna påse med en filt i, för frusna resenärer att värma sig med:Skatan

Mäh! Varför har jag inte gått hit på promenad förut? Det är ju ett givet mål för nån som en gång i tiden (med glimten i ögat) kallades för "den där jävla skatan"...! :-) 


Ligger dessutom bara ett stenkast från Sjulnäsbibblan. 

Hektiskt på Holmön

I lördags eftermiddag åkte jag med pappa ut till Holmön. Första gången för i år!


På kvällen blev det inte så mycket gjort, jag hade ont i huvudet och satt och halvslumrade under Melodifestivalen. Jo, jag städade lite på nedervåningen, och ansade krukväxterna, men inte mer än så.
Söndag morgon rivstartade vi däremot, och for och vittjade pappas nät. Fem gäddor! Sen hem igen, där han bjöd på fläsklägg med hemlagat rotmos (som han kokade på lördagskvällen medan jag var utslagen). Och tårta!! Oklart när han fixade den, men antagligen okristligt tidigt på morgonen... :-) 

Sen var det bara att packa och traska iväg för min del. Till ett styrelsemöte. Och sen till ett till. Positivt och produktivt! Och sen ner till färjan, där jag satt i det lilla väntrummet och läste bokpratsböcker i väntan på avgång. Man hinner rätt mycket på ett dygn!

Älsklingsungarna

Körde ner till Vännäsby i fredags. Hamnade bakom ett ekipage som körde typ 60 och vägrade släppa förbi nån. Var en hårsmån från att köra på två älgar. Ont i nacken (igen) av det knäppa nackstödet i bilen. Och ljudboken jag bespetsat mig på att höra funkade inte. Inte min dag bakom ratten...! :-( 


Men efter lite småtrollsmys var humöret på topp igen!Byabokprat

I förmiddags var jag och bokpratade på en av Infjärdens byaskolor. Mysigt som vanligt, med ivriga och läsglada ungar! Fast frågan är om jag satte griller i huvudet på de små liven när jag visade bilderboken "Bror till salu" - för en av eleverna sa "Vilken bra idé, jag ska också sätta frimärken på min lillebror och lägga honom i brevlådan!" ;-) 
Puh

Ha! Tre mil avverkade ikväll - och nu har jag passerat 65 mil sen årsskiftet! Bara 300 kvar... ;-) 


Borde förstås lagt mig för länge sen. Det har blivit alldeles för många sena kvällar - ofta på grund av just cyklingen. Dygnet har för få timmar! Fast ska jag vara ärlig har det nog mer att göra med att jag är trög i starten.

Och nu blir det ännu senare - för vet ni vad? Nu visar de baske mig original-MacGyver på 7:an!!! Måste bara titta lite...PS. Alldeles uppenbart att serien har några år på nacken - finns väl inte en kotte som skickar telex idag! Går det ens??


Hopplöst omslag

Alltså. Hittade den här boken när jag höll på med ommärkning till Dewey på stadsbiblioteket idag:Visst ser den hopplöst gammal och tråkig ut? Faktum är att det här är en nytryckning från 1998 - av originalet som kom ut 1979. Alltså, även om det inte fanns behov av att uppdatera innehållet så borde förlaget kanske satsat på en ny layout på omslaget? 


Sen hittade jag den här boken också. Och log för mig själv och tänkte att den hund som var orsaken till att boken lånades nog också ville vara med på ett hörn och läsa den... ;-) 

Sparkmuseum

I Piteå finns världens första och enda sparkmuseum! Har aldrig varit in där (bara öppet på beställning) men jag och Anki spanade in utsidan - och jättesparken - i helgen. Den är gjord av massivt stål - svinkall att sitta på!!
MacGyver

Zappade mellan kanalerna för att hitta nåt att cykla till - och blev glatt överraskad när MacGyver plötsligt påannonserades. Jag menar - vem var inte förälskad i Richard Dean Anderson en gång i tiden? 


Men näe. Det här är en nyinspelning. Och så långt är jag inte imponerad. För det första - så här ser han ut:Va?! Ska det där vara MacGyver??? Nä, tacka vet jag originalet!!! :-DDregelvarning... ;-)

Nåja. Jag trampar väl ett tag till och ser om det tar sig. Annars vet jag att jag har en box med typ första eller andra säsongen av originalserien här nånstans. Kanske dags för en liten nostalgitripp snart? Och näe, jag gör alls inga anspråk på att vara en kulturtant. Gillar såväl deckare som pangpang, men i kombo med allt möjligt annat. I helgen såg vi t.ex. "The theory of everything" om Stephen Hawkings liv - otroligt fin och gripande film.

Ombyte förnöjer!!

PS. Hm. Han som spelade Nick i originalserien av CSI spelar nu MacGyvers sidekick. Har för mig att han hoppade av CSI efter nån schism (fast jag kan minnas fel) - undrar om han inte var en smula desperat när han hoppade på det här projektet? Å andra sidan, nu har jag bloggat istället för att hänga med i handlingen så ärligt talat har jag tappat tråden och borde kanske inte uttala mig... ;-) 

PS.2. Men jag har snart cyklat en mil! :-D 


RSS 2.0