Ska det vara nödvändigt?

Men hallå?! Det verkar då finnas en marknad för allting... kan man inte bara gå ut med soporna när de börjar lukta??


Blött

Det blev en blöt start på Öjeby kyrkmarknad/Piteå Summer Games i fredags - fast jag hann med ett kyrkmarknadsbesök mellan skurarna! Hälsade på en kollega i en av kyrkstugorna, köpte kokosbollar och mjukkaka, hade kramkalas med en ivrig liten fotbollsspelare (vars mamma jag också är kollega med). 
Sen hem och packa, och så söderut till Sävar, en kort natt och vidare ut till ön med första färjan igår morse. Där hade jag bland annat tänkt se målgången i årets upplaga av Postrodden - men så icke. Inställt på grund av hård vind... synd!

Solen tittade fram på eftermiddagen - för att inte tala om idag! Superfint! 


Nu är jag på färjan på väg iland - två veckor kvar till semestern. Capella ligger vid kaj, istället är det Helena Elisabeth som gjort tillfällig comeback. Kom med första turen med ett nödrop (Capella tar 150 passagerare, HE knappt 60 - och kön var rätt lång...).

Blåbärsfis

Söta unge, lika förtjust i blåbär som sina syskon! :-) 


Ljusa nätter

Glömde ju! Alltså, ikväll är himlen jämngrå... men för ett par kvällar sen såg det ut så här:


Ahhh! :-) 

Kakor

Igår hade jag en kollega på besök. Mysig kväll!! Skulle varit en kollega till, men hon fick magsjuka... 

Vi åt hämtmat från pizzerian här på Klubbgärdet, och sen hade jag gjort dubbla kakor till dessert - riktiga kaloribomber (recepten hittade jag på tidningen Hembakats Facebook-sida). Paltkoma, typ... ;-) 


Fint

Mäh! Dagarna går alldeles för fort! Hinner inte med... 

Soligt och fint i Rosvik i måndags:
Fin start på dagen idag också, men sen kom REGNET:


Midsommarfirande

... vid Holmögården, som traditionen bjuder! 

(glömde bort att fotografera, så det får bli en bild på blommorna hemma på altanen) 


Samt jakt på spigg och grodyngel med lilleman - dock utan framgång... 
Bergudden

Full rulle, först med varuuppackning på affärn och sen med gräsklippning på kusinens gård - sen skulle jag slå mig ner på verandan i solen...... cyklade hem...


... men misströstade när mörka moln rullade in - härdade ut i tio minuter innan jag retirerade in till vardagsrumssoffan istället.


Fast nu ikväll är solen tillbaka! Njutbar cykeltur till Bergudden:


Godnatt! :-) De' e' mycke' nu

Trodde i min enfald att det skulle vara lugnt i Norrfjärden idag. Icke då!! Sopcontainrar, varuleveranser till både Holmö Havsbad och affären (i fyra olika lastbilar som trängdes på kajen) , en hel del folk med mycket packning - och på detta den ombyggnation av kajen som ännu inte är klar. Kaos, typ... men nu är jag ombord! :-) 


Rosvikspromenad

Fint väder idag (jaja, igår då, ser att klockan passerat midnatt). I alla fall delar av dagen. Passade på att ta en lååång lunchpromenad eftersom jag jobbade kl 8-19 (öppnade dock inte bibblan förrän kl 14). Skönt att faktiskt kunna göra det utan ytterplagg! :-) 

(korthårigare än vanligt - var och klippte mig i Sjulnäs häromdagen) Under kvällen har jag förflyttat mig till Sävar där jag tvättat kläder (åt syrran, deras tvättstuga är fortfarande ur funktion) och packat bilen full med grejer (också syrrans). Nu sova ett par timmar, sen 8-färjan ut till ön. Med alla grejer. Godnatt! ;-) 

Tur med vädret

... för jag lyckades stort sett snitsla mellan regnskurarna på kvällspromenaden! :-) 


Vatten överallt

Är det konstigt att jag trivs i Piteå? Vatten, vatten, vatten överallt! :-) Igår var jag ute på en tre timmars förmiddagspromenad i solen - kom hem och damp ner i soffan precis när det började mulna på. Tajming!! 


Båttrafik

Båt i kanalen som går genom stan! :-) 


Fin kvällshimmel igår:


Trodde jag skulle sätta fart med städning och annat ikväll (har helgjobbat på stadsbibblan och kom hem vid 16-snåret), men istället blev det en stund på balkongen i solen (som visat sig från och till) samt lite prinsbröllop och nu Jurassic Park II. Men imorgon - då!! ;-) 

Lat kväll

Gick till och från jobbet idag (stadsbiblioteket). Hade tänkt mig en kvällspromenad också, men det sket sig. Har slappat i soffan hela kvällen... ;-) 
Positivt överraskad

Nu blir jag lite imponerad över hur snabbt Försäkringskassan arbetar när de väl bestämmer sig! Det europeiska sjukförsäkringskortet damp ner i brevlådan idag, trots att det bara är typ en vecka sen jag ombads skicka in kopia av anställningsbevis! 


Skolavslutning

... idag, och vädret är på elevernas sida! ;-) 


Inget svårt val

Kvällspromenad i solen, eller dammsuga? Kan ni gissa vad det blev? :-) 
Mer skyltning

... på bilderbokstrågen denna gång. Lite bilder piggar upp! :-)Före/efter:Ooops

Ibland ska man ha tur. Häromkvällen när jag cyklade hem från jobbet, passerade jag Opus bilprovning i Öjebyn. Kom att tänka på att det är ett tag sen jag besiktade bilen senast, och kollade upp det när jag kom hem. Ehh... jo, det var ett tag sen. Faktiskt så länge att jag missat hela besiktningsperioden och hunnit beläggas med körförbud...!!! Loggade skyndsamt in på Opus sida - och fatta vilken tur man kan ha, de hade en ledig tid morgonen efter! Så jag var där igår morse, fick visserligen inte godkänt (på grund av sliten färdbroms samt att vi inte hittade igen varningstriangeln - var i friden den nu tagit vägen eftersom jag aldrig använt den?) men inget som tarvar ombesiktning. Puh, skönt att vara laglig igen! :)
 
Tur hade jag också att det var en välvilligt inställd besiktningsman, som kämpade i bortåt en kvart med att få på plats dragkroken i det fullständigt hoprostade fästet. "Vad gör man inte för att [du ska] slippa ombesiktning", pustade han medan svetten lackade. Jag är himla tacksam!
 
Skyller min glömska på att jag tidigare hade ett regnr som slutade på 5 och därför alltid besiktade på sommaren. Har efter Norge-sejouren inte helt ställt om till att nummerplåten numera slutar med siffran 1 (=besiktningsperiod nov-mars). Som om det hade hjälpt om jag blivit stoppad av polisen...

 

... och hem igen

Jodå, hem kom jag! Fast det gick tyngre än i morse. Mulet, motvind och många motlut. Min kondition passar bäst till platt terräng... :-) 

Tiden? Bara 5 min längre än på vägen dit, trots allt. 

Imorgon blir det dock bil! :-) 


Cykeltur

... till jobbet! Startade 06.15 och siktade på att det skulle ta runt två timmar om inget oförutsett inträffade. Visade sig stämma ganska bra - klockan stannade på 1.54 och trippmätaren på 31.98 km. Fick styra cykeln ett par km där det var grusväg/vägarbete men annars gick allt bra. Bara att ladda för hemvägen... ;-) 
Skyltning

Håller på att fixa ny skyltning i biblioteket, i enlighet med Biblioteken i Norrbottens grafiska profil (där rubriker och motsvarande ska skrivas med American Typewriter). Höll ändå på att flytta runt på fackboksavdelningen och korrigera skyltningen därefter så då föll det sig naturligt.
Kanske inte världens snitsigaste teckensnitt, men syns tydligt i alla fall (det är alltså skyltarna med fetstil). Har redan låntagare som märkt skillnaden! ;-) 
Streptocarpusar

Var på Holmön över dagen igår (årsmöte med HAEF). Hann klippa lite gräs hemma - jisses som det har växt! Och så skruvade jag ihop en bokhylla. Och så kunde jag konstatera att pappas streptocarpusar mådde bra av att få ny jord... :-) 


Kalas

I lördags firade vi Rasmus (5 år igår) och Lovisa (3 år på onsdag). De fick bland annat en rutschkana - som de älskade! :-) 
Åsså en kvällspromenad till

... jag borde kanske hitta en annan runda för motiven börjar bli enahanda... :-) 
Kommunjoggen

Ikväll har jag varit med på kommunjoggen tillsammans med ett gäng kollegor. Kul! Och någorlunda tur med vädret - bara ett par mindre regnskurar. 

Fast jogg och jogg - somliga av oss knatade runt banan i promenadtempo... ;-) Mellan hägg och syren

Nu har häggen slagit ut! :-) 
Mer äggkoppar

Sådärja! När jag var ute på Holmön passade jag på att sätta upp min gamla äggkoppshylla i bagarstugan. Pappa gjorde den åt mig för säkert 20 år sen. Den har hängt med sen dess, men med vitrinskåpen i lägenheten blev den lite överflödig där. Nåja, på ön gör den sin nytta! :-) 


Fick världens habegär när jag såg denna i en pryttelbutik i Piteå för ett tag sen. Passar perfekt i bagarstugan!! 
Marknad

Mysigt på Sävar marknad med ungarna i söndags! Sockervadd, ponnyridning och karusell - vad mer kan man begära? Fast höjdpunkten var nog när de fångade skräddare i fontänen på väg hem... ;-) 


RSS 2.0