Skatan

... var mitt smeknamn på Parkskolan - åtminstone var det en av vaktmästarna som ofta kallade mig det. Med prefixet "den där jävla", och med glimten i ögat! ;-) Idag passerade jag den här skylten på väg tillbaka till Sjulnäs efter bokpratsförmiddag i Lillpite - det är inte utan att jag undrar om jag borde flytta hit...?
40 år

Facebook är en riktig egotripp när man fyller år. Tror det närmar sig 200 personer som skickat hälsning. Tack för all uppmärksamhet! Kan meddela att jag har blivit kramad och besjungen av eleverna idag, och åldersbestämd till nånstans mellan 32 och 56... Firandet för övrigt får anstå till helgen, då det blir både 40-årskalas och systerdotterdop i Vännäsby. Systersonen har förresten stolt meddelat innehållet i typ alla paketen, så jag vet vad jag har att vänta... :-)
Pyntat

Föll pladask för den här kransen (eller vad man nu ska kalla den) på Indiska häromdagen. Möjligen inte julmotiv (fast det är först nu de plockat fram den i butiken) - jag har i alla fall hängt upp den på min ytterdörr och är väldigt nöjd! Sen behöver jag aldrig ta ner den, den funkar ju minst lika bra till midsommar! ;-)
Grått

 
Grått idag. Eller vitt. Eller... gråvitt? Mycket frost på träden i alla fall! :)
Jag bakade biskvibottnar innan jobbet, och nu ikväll har jag gjort dem klara. Och så har jag bakat en morotskaka. Barndop och 40-årsfirande närmar sig...

Fick även en ingivelse och strök mina fina julgardiner. De blev dock inte fullt så fina i den här lägenheten som i den förra - 2,5 m i takhöjd plus att gardinstängerna sitter strax under taket gör att gardinerna mest liknar... ja, typ knickers. Fattas minst 30 cm ner till golvet! Nåja, det syns ju inte utifrån i alla fall...! Bild kommer.

Nu sängen och en bok. Om jag inte somnar innan jag hinner börja läsa...

Frostvackert

Skymningen föll när jag gick från stadsbibblan strax efter kl 15 idag:Nu samlar jag mod för att få gjort allt jag tänkt ikväll - men i ärlighetens namn har jag mest lust att slänga mig i soffan och se på TV...!

Har i alla fall rensat min lilla köksbänk från alla papper. Alltid något:


Glasyr

... och där är glasyren på plats! :-)(...fast jag glömde att rosta och skala hasselnötterna på toppen...)

Bakat

Ikväll har jag bakat hasselnötsrutor - fast glasyren (en slags kolasås) får vänta till imorgon. Osäkert om den kan frysas, men jag ska prova i alla fall.Nu sängen, så jag orkar jobba imorgon (helgjobb på stadsbibblan lör-sön). God natt!

Haiku

Eleverna i åk 6 har skrivit haiku-dikter, som nu pryder entrédörrarna till biblioteket. Fantastiska alster! :-)
Sorry

... bloggen har visst hamnat lite på undantag. Mycket på jobbet och så stupar jag på kvällarna innan jag hinner författa nåt.

I onsdags bokpratade jag på Böle skola hela förmiddagen. Mysungar!! Kall och solig dag när jag åkte därifrån:


Hållbar utveckling

... och återbruk, var temat för Sjulnässkolans elever förra veckan. I fredags visade de upp sina alster i Oasen (skolans uppehållsrum) - allt från pimpade stolar till kladdkaka med ekologisk choklad. Och så underhöll de med bl.a. Coldplays "Fix you". Duktiga ungdomar! :)En hyllning till Loka, med blåvita kapsyler

En fängelsestol - notera händerna som skakar galler

Liten snöängel

Lovisa låter sig inte nedslås av att det fortfarande är barmark i Vännäsby... hittar man en liten ishög så räcker det långt! :-)
Holmön

En månad sen sist, men idag har jag varit på Holmön!Pappa har snickrat ihop ett snöskydd till mina rhododendronbuskar - så de inte blir hoptryckta om det blir drivbildning eller så.I farsdagspresent fick han (bl.a.) en ny filt - varm och go' när han ligger på soffan! :-)Nu är jag tillbaka i Piteå - här är det nollgradigt och ett par cm snö. Nu ska jag äta en mer än lovligt sen middag samt förbereda morgondagens bokprat. I sista momangen, som vanligt...

Dalknösvägen

... i novembersol. Tog en rejäl promenad mitt på dagen - det ångrade jag inte! :-)


Sol, just så pass

Snacka om korta dagar. Gick på promenad kl 14.15 igår, och då stod solrn redan så här lågt:Och mörkare lär det ju bli...

Jag ligger typ 20 timmar plus på flexen, och nu är planen att ta ut en timme varje dag (när det funkar rent schematekniskt) och gå på promenad i dagsljus. Kan behövas! Har man dessutom en bra ljudbok i öronen kan det inte bli annat än bra... :-)

Pepparkakor

Nu är säsongen igång!Jo, det blir nog nån slags pepparkakskampanj på Sjulnässkolan innan jul. Kanske inte precis som i Norge, men i alla fall... ;-)

Hoppsan

Konversation mellan förvirrad bibliotekarie och ivrig ung låntagare:

- Hej, har ni andra apparater?
- Ehh... andra apparater?
- Ja!
- Vilka apparater menar du?...
- Jamen, andra apparater!!
(nu började jag inse att det var nåt jag fått om bakfoten)
- Alltså, är det en bok du menar?
- Ja!
(här tittade killen ganska klentroget på mig)

Visade sig vara "Andar och apparater" av Marcus Sedgewick. Oops. Påminner mig om den gången en elev frågade mig om jag hade "Saras nyckel" och jag svarade att hon ju alltid kunde gå till expeditionen och höra efter om nån lämnat in några nycklar där. Ridå.

Oops

... här kommer det visst ännu fler promenadbilder... :-)Det kändes onekligen rätt onödigt att gå in igen... kunde fortsatt lååångt!

Nu slöar jag på soffan och ser "Förnuft och känsla" på TV, versionen med Emma Thompson. Har sett den flera gånger förut, men den håller att ses igen!

Frisk luft

OK, med risk för att ni blir helt utmattade av mina promenadbilder... här är de senaste från dagens runda i Sjulnäs:

Ganska idylliskt! :)

Idag har det varit fullt upp med safari-aktiviteter. Flera barnfamiljer dök upp under eftermiddagen och kvällen och gick tipspromenad, fiskade i fiskdammen, fikade - och lånade böcker, såklart. En av mammorna vände sig om när de gick och sa "tusen tack för en väldigt trevlig kväll". Sånt värmer! :)

Hög tid att gå i säng - råkade visst fastna framför datorn... kränger lite grejer för syrrans räkning på lokala köp- och säljsidor, och det var ganska intressant att scrolla neråt och kolla vad andra lagt ut. Finns ju allt möjligt! Funderade ett tag på att buda på en bokhylla som såg fin ut (och billig!) men insåg att jag dessvärre inte har plats för den. Och det är ju liksom ett litet aber...

God natt!

Fina små

Var i Vännäsby i helgen. Fina små!!

Rasmus ritade en älg:Vårtecken?!


I närbild

Här är elefantbajset i närbild. Alldeles luktfritt, om nån undrar... :-)En vuxen elefant bajsar ca 100 kg per dag. Det, ni!

Snark

Mäh! Kom hem från jobbet strax efter fem. Begynnande huvudvärk så jag lade mig på soffan och skulle slumra en stund. EN STUND. Vips så har det gått FLERA TIMMAR. Börjar kanske bli dags att göra middag?!

Idag har våra safariveckor på biblioteket dragit igång. Vi har pyntat och fixat, lånat ihop material på temat och förberett tävlingar. Och i Sjulnäs har vi ett trumfkort som vi inte tror att nåt annat bibliotek i länet kan matcha: alldeles äkta elefantbajs!! :)
 

Lite fler oktoberböcker

Äsch, vad fasen, jag lägger till de sista oktoberböckerna redan nu! Hade ett bokprat idag igen, så det blev till att läsa i full fart... :)
 
Vuxen:


Carol Rifka Brunt: Låt vargarna komma (Mp3)
Det här är en sån där helt fantastisk bok som är svår att släppa!
Handlar om 14-åriga June, som förlorar sin älskade morbror Finn i AIDS vid mitten av 80-talet. Det är sjukdomen man inte talar om, och som alla skäms för, och som dessutom är resultatet av homosexuelle Finns förhållande till Toby. En relation som June inte anat något om, då hennes mamma förbjudit sin lillebror att berätta. Men Toby tar kontakt med June, eftersom han vet att hon och Finn hade ett speciellt förhållande och gärna vill lära känna henne. För June blir det en möjlighet att bearbeta sorgen.
Vackert och gripande.

Barn/ungdom:

Mårten Sandén: Tretton
Den trettonde boken i serien om syskonen Petrini, som löser allehanda fall. Lite svårt att hålla reda på alla namn i början, då jag inte läst de andra böckerna och huvudpersonerna Peter och Petra har en uppsjö av syskon - men alls icke oävet!

Lundberg-Hahn: Fågeltjuvarna
Kajsas farmor bor vid havet. Det är sommarlov och Kajsa njuter av att vara hos farmor, även om hennes sommarbror Johan är på sjukhuset med brutet ben. Äntligen har havsörnarna hittar tillbaka till örnboet på Skäret - men när fågeltjuvar börjar visa intresse för örnungen måste Kajsa göra något!

Bylock: Drakskeppet
En bok om vikingatiden. Unga Petite rövas bort av vikingar och säljs som träl. Hon flyr och hamnar hos Boel och Stein, men kan inte glömma sin familj och sitt liv i Frankerriket. Första delen av tre.

Annika Langa: Napoleon & T-Kex
Om tre kompisar i lilla Abborrträsk, som försöker rädda Storsjöodjurets unge undan skrupellösa skurkar. Roligt och spännande - snart kommer del 2! :)

Eoin Colfer: Världens värsta kille
Lukas och hans farfar jämför sina upplevelser - farfar är alltid värst, tills pappa berättar om den gången storebror Martin utsatte den då 2-årige Lukas för nåt fullständigt livsfarligt... Nu ska han väl kunna bräcka sin farfar! Eller?

Jo Salmson: Den försvunna staden
Första boken i en lättläst fantasyserie om Alamandrarna.

RSS 2.0