Lite fler oktoberböcker

Äsch, vad fasen, jag lägger till de sista oktoberböckerna redan nu! Hade ett bokprat idag igen, så det blev till att läsa i full fart... :)
 
Vuxen:


Carol Rifka Brunt: Låt vargarna komma (Mp3)
Det här är en sån där helt fantastisk bok som är svår att släppa!
Handlar om 14-åriga June, som förlorar sin älskade morbror Finn i AIDS vid mitten av 80-talet. Det är sjukdomen man inte talar om, och som alla skäms för, och som dessutom är resultatet av homosexuelle Finns förhållande till Toby. En relation som June inte anat något om, då hennes mamma förbjudit sin lillebror att berätta. Men Toby tar kontakt med June, eftersom han vet att hon och Finn hade ett speciellt förhållande och gärna vill lära känna henne. För June blir det en möjlighet att bearbeta sorgen.
Vackert och gripande.

Barn/ungdom:

Mårten Sandén: Tretton
Den trettonde boken i serien om syskonen Petrini, som löser allehanda fall. Lite svårt att hålla reda på alla namn i början, då jag inte läst de andra böckerna och huvudpersonerna Peter och Petra har en uppsjö av syskon - men alls icke oävet!

Lundberg-Hahn: Fågeltjuvarna
Kajsas farmor bor vid havet. Det är sommarlov och Kajsa njuter av att vara hos farmor, även om hennes sommarbror Johan är på sjukhuset med brutet ben. Äntligen har havsörnarna hittar tillbaka till örnboet på Skäret - men när fågeltjuvar börjar visa intresse för örnungen måste Kajsa göra något!

Bylock: Drakskeppet
En bok om vikingatiden. Unga Petite rövas bort av vikingar och säljs som träl. Hon flyr och hamnar hos Boel och Stein, men kan inte glömma sin familj och sitt liv i Frankerriket. Första delen av tre.

Annika Langa: Napoleon & T-Kex
Om tre kompisar i lilla Abborrträsk, som försöker rädda Storsjöodjurets unge undan skrupellösa skurkar. Roligt och spännande - snart kommer del 2! :)

Eoin Colfer: Världens värsta kille
Lukas och hans farfar jämför sina upplevelser - farfar är alltid värst, tills pappa berättar om den gången storebror Martin utsatte den då 2-årige Lukas för nåt fullständigt livsfarligt... Nu ska han väl kunna bräcka sin farfar! Eller?

Jo Salmson: Den försvunna staden
Första boken i en lättläst fantasyserie om Alamandrarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0