St Heliers Guest House

Nej, jag har inte glömt Isle of Man-rapporteringen! :-) 

Här kommer några bilder från det Guest House där vi bodde - ett familjeägt och väldigt mysigt ställe. Byggt 1891, och därmed en smula vint och skevt... man behövde inga starka drycker för att känna sig lite på lyset när trappstegen lutade än åt det ena, än åt det andra hållet... :)

Byggnaden är ett antal våningar på höjden, men väldigt smal, och inklämd mellan ett ställe på ena sidan som håller på att byggas om till lyxlägenheter, och ett övergivet hotell på den andra. Vi trodde först att det hotellet var under renovering, men stängslet som satts upp verkar bara funka som avspärrning. Inga skyltar som talar om att det är nån byggnation på gång, inga spår efter hantverkare eller aktivitet - och när vi tittade in genom fönstren syntes det att innertaken är i färd med att ramla ner och att ett antal fönsterrutor är krossade. Trist. Men det kostar nog skjortan att renovera sådana där gamla hus...

Sista kvällen kom vi på att vi skulle kolla hur kvarteret såg ut på baksidan - vi betalade ju glatt ett par pund extra per natt för havsutsikten, och än mer så när vi såg hur det såg ut på andra sidan. Riktigt, riktigt eländigt! Antar att fukten ganska snabbt får fäste i rappningen, och sen går det bara utför... vad gäller The Imperial Hotel, alltså det där med tegelfasad som verkar övergivet, är det kanske inte så konstigt att baksidan är i bedrövligt skick. Men resten... uhu.
 
Nåja, vi lät inte det gå ut över vår positiva upplevelse av boendet, utan tackade bara vår lyckliga stjärna över att vi valt det dyrare alternativet med soluppgång över bukten! :)

 
 
 

Det fanns branddörrar på varje våning som skulle hållas stängda - men när man kollar hur skevt golvet är kan man ju undra hur mycket de hjälper vid en eventuell brand...
 

Vårt rum!
 

... med finaste utsikten!
 

Vårt rum var det översta i "utbyggnaden" (alltså fjärde fönstret nerifrån räknat)

Så var det då det där med baksidan. Alltså, egentligen borde jag väl inte visa, vill ju inte dra ner intrycket av ön - men kan inte låta bli. Hurves...!!! Det mesta visar baksidan av det övergivna hotellet, och att det förfaller är ju inte konstigt, men det är ju synd för de som hyr ett rum och får utsikten som Gud glömde...:

 
 


Allt för denna gång - det blir ett sista semesterinlägg innan jag avslutar ö-rapporteringen, men det får bli en annan dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0