Fest

Igår avhölls skolans traditionella Bli Kjent-fest, där de nyanställda står som arrangörer.
Tänk, det är tre år sen jag var med i kommittén. Time flies...!

I år var temat höst. De flesta kom i helt vanliga kläder (eller, ja, allt från T-shirt och jeans till kostym och slips) men det var några som hörsammat uppmaningen: två herrar hade prytt ansiktena med skägglav och tröjorna med allsköns löv i höstfärger, och en kom i sina jägar-kläder. Fniss! :)

Trevligt som vanligt! Och jag körde - som vanligt. Och blev stoppad av polisen på vägen hem - inte lika vanligt. En polisbil med påslagna blåljus, dessutom. Flera av kollegorna har pratat om de nya polisaspiranterna och hur (över)nitiska de är, och nu var det alltså min tur. En av kollegorna blev stoppad förra helgen för att han "körde vingligt" (i realiteten att han höll sig lite till höger i sin körbana för att undvika de vattenfyllda djupa spåren mitt i vägbanan) så jag tänkte att de skulle påpeka att jag sladdade hit och dit trots att jag höll snigeltempo (de tre decimeterna med snö som kom häromdagen har inte plogats bort, för Vefsn kommune blev - i vanlig ordning - överraskade över att det plötsligt är vinter, och det slog om till regn och plusgrader igår eftermiddag med världens snöslask som följd). Till saken hör också att klockan var kring 3 på natten och att bilen var full av livliga kollegor (åt vilka jag agerade chaufför). Så när jag klev ur bilen (hade handväskan med körkortet i bagageutrymmet) tittade polismannen växelvis på mig och in i bilen och undrade om det varit en trevlig fest. Då trodde jag att han tänkte företa alkotest - men icke. Han nöjde sig med att granska körkortet, men det tog å andra sidan en jädra tid (tror han hade problem med den svenska texten...) men till slut suckade han och sa att allt var OK.

Jaja! :)
_ _ _ _ _

Kom isäng halv fyra, klev upp strax före nio imorse. Har gått lite på halvfart idag... så hur ska det då inte vara för dem som var "litt på en snurr"?

Nu ikväll har jag varit hos Unni, ätit gott (Flygande Jakob, och färska jordgubbar till dessert) och pratat om allt mellan himmel och jord. Men till slut började ögonen gå i kors på oss båda... och nu borde jag verkligen gå och lägga mig!!

PS. Regnet har VRÄKT ner ikväll - inte mycket snö kvar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0