Fantomen

Redan när vi bokade våra biljetter till Isle of Man snubblade vi över information om sommarens stora musikal-begivenhet på anrika Gaeity Theatre i Douglas: Phantom of the Opera i en uppsättning godkänd av självaste Andrew Lloyd-Webber. Alltså, det var ju bara att ta chansen när den kom, så vips hade vi bokat biljetter! Till premiärkvällen!
 
 
Och gissa om den levde upp till förväntningarna. Alltså, jag har typ noll musikalerfarenhet, men Ulrika har sett en och annan uppsättning. Faktiskt har hon sett just Phantom... en gång förut, i London. Men hon tyckte den här versionen var bättre! Själv var jag helt tagen efteråt - antagligen en kombination av att det var så himla bra, och att det var sån syrebrist i lokalen att man blev lite snurrig... :)

Huvudrollen spelades av en kille från ön - intervju med honom här. Verkar vara en sympatisk typ! :)
 
Gaeity Theatre invigdes år 1900, och har på senare år restaurerats till sitt ursprungliga skick. En oerhört mäktig byggnad! Vanligtvis genomförs det guidade visningar där man även får kika in bakom kulisserna, men just den här veckan var det inga sådana då man förberedde för premiär. Lite synd, förstås, men å andra sidan fick vi ju en musikupplevelse utöver det vanliga!
 
Enligt Taylorian Productions som står bakom uppsättningen, slog biljettförsäljningen alla rekord och i princip varenda föreställning var utsåld (de spelade i två veckor). Och varenda föreställning fick stående ovationer. Inte konstigt! :)

Bilder från föreställningen hittar ni här.

Lokalpressens utlåtande: "Phantom of the Opera really is a fantastic show not to missed. In Taylorian’s capable hands, it has evolved into a new spectacular and moving show. Who needs to go to the West End when the talent, dedication and enthusiasm from our local performers is on display here."


Ha!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0