Köpmannen i Venedig

En av våra första dagar på Isle of Man vandrade vi till Peel - kuststad på västra sidan ön - längs The Heritage Trail (ca 17 km). Det största problemet var att hitta början på vandringsleden... vilket tog oss bortåt en timme. Men sen, så! Dessutom var det dåligt skyltat längs vägen, vilket gjorde att vi missade både en gammal stenkyrka och en hel by med rundhus. Inte ens "golfbanan som ni kan se på er vänstra sida" lyckades vi få ögonen på...!
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi kommit ungefär 2/3 av sträckan var vi slitna och kissnödiga. Mycket lämpligt då att göra ett stopp på caféet i St Johns. Där var det fler som nog var trötta i benen... :)
 
 
Himla god Sticky Toffee Pudding hade de, och med nya friska kalorier i magen traskade vi vidare!
 
 
 
Väl framme i Peel hann vi med att äta färsk hummer vid havet, strosa lite i centrum samt köpa biljetter till kvällens utomhusföreställning vid Peel Castle: Shakespeares Köpmannen i Venedig. Vi frågade damen i biljettluckan om vilken tid det var insläpp och förklarade att vi ville hinna iväg och köpa en filt att sitta på (inga stolar, utan publiken satt i grässlänten framför scenen). Men se, det tyckte hon var fullständigt onödigt. "Jag har ju filtar i bilen, ni får låna dem!" Sagt och gjort, vi fick låna både en filt som var plastad på ena sidan, att sitta på, samt varsin yllefilt att svepa in oss i. Och det behövdes, för det blev ganska kyligt frampå kvällen. Fatta vilken snäll människa, låna ut filtar till vilt främmande utlänningar! Hon hade gått hem när föreställningen var slut så vi lämnade in filtarna till hennes kollegor i biljettluckan. Och så har vi skickat ett vykort till henne i efterhand, där vi tackar för att hon gjorde vår kväll. Det hade ju inte alls blivit samma upplevelse om vi suttit och frusit...!
 
 
 
 
 
 
Föreställningen då? Jo, den var riktigt, riktigt bra! Teatergruppen är ute på en slottsturné, och kommer bl.a. till Drottningholm i höst. Väl värt ett besök för er som bor i närheten!! Mer info om produktionen här.
 
 
Och dessutom. Solnedgången. SOLNEDGÅNGEN!!! Precis när det var paus i föreställningen drog molnen bort och vi fick njuta av en sagolikt vacker kväll där solen sakta sänkte sig över Irländska sjön. Magiskt...!!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0