Är frysbox omodernt?

Föräldrarnas frysskåp lade av igår. De har en frysbox också, men även den är på upphällningen (=drygt 25 år gammal). Så de bestämde sig för att köpa en ny frysbox som ersättning för båda de gamla vitvarorna. Jag skjutsade in dem till Vita Huset/Elon idag. Pöh! Urvalet av frysskåp är gigantiskt - men på frysboxfronten verkar det inte finnas mer än ungefär tre modeller (varav två är pyttesmå). Jag kilade över till OnOff-butiken en bit bort för att kolla om det fanns fler där. De hade en enda. Men förstås en uppsjö av frysskåp. Är det vi som är gammaldags som tycker en frysbox är rejälare??

Jag är alltså kvar i Sävar - tänkte åka idag men sköt fram avresan och startar mot Norge vid
8-tiden imorgon bitti. Spolade av bilen igår men med det snöslask som råder nu lär den inte vara särskilt nytvättad när jag kommer till Mosjøen... Två veckors ledighet har som vanligt rasslat förbi fasligt fort - dessutom lär min svorska låta värre än vanligt nu när jag pratat svenska hela tiden (och som jag har pratat - jag är en pratkvarn, bara att inse...). Ska lyssna på en norsk CD-bok i bilen för att komma i (språk)form! :)

Vi hade en bra dag på Holmön i torsdags, jag och syrran. Men vi valde förstås en dag med ruskväder.... Det var fint på Kvarken, nästan ingen is och ingen sjögång, men däremot spösnöade det stora delar av dagen. Vi såg ut som snögubbar innan vi kom hem! Sen bestämde vi oss för att det skulle åkas skidor - ingen av oss har gjort det än i vinter så det var liksom läge. Gamla skidor med kabelbindningar och katastrofalt felvallade - det slutade med en MLR (=mycket liten runda) - syrran åkte 100 meter och jag den dubbla sträckan (tack vare att mina skidor satt fast på fötterna, syrrans ramlade av hela tiden). Men kul hade vi ändå! :)

   

image743


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0