Frustration!

Aaagh! Jag vill ha svensk mandelmassa och svensk blockchoklad - NU!

Har bakat flera satser biskvier idag - med varierande resultat.

Bottnarna: egentligen ska det vara 400 g (svensk...) mandelmassa, 2½ dl socker och tre äggvitor. Först tog jag Coops marsipan, tilsatte mald mandel och minskade på sockret. Gick hyfsat, men kakorna sjönk ihop när jag tog dem ur ugnen. Ny sats, denna gång med Odense marsipan och så lade jag till mald mandel. OK resultat, men jag gräddade en aning för länge. Sen gjorde jag en sats med egen mandelmassa - fifty/fifty mald mandel och florsocker, samt två äggvitor. Det gick också rätt OK, men bottnarna blev mer spröda än sega. Inte riktigt meningen...

Fyllningen: jaha, vad är A och O när man ska baka? Att kolla upp så man har de ingredienser som behövs. Gjorde jag det? Njäää... med påföljd att jag mitt i alltihop upptäckte att kakaon var nästan slut. Suck. Så det blev bara fyllning till två av satserna.

Glasyren: nu har jag lärt mig nåt igen. Att norsk kokesjokolade och svensk blockchoklad inte ens avlägset liknar varann. De kakor jag doppat i den norska smälta chokladen lär fortsatt vara kladdiga till jul. Den stelnar inte!! I alla fall går det väldigt långsamt. Och den enda svenska blockchoklad jag har kvar har passerat bäst-före-datum... men den verkar OK så jag får väl använda den. Men den räcker inte.

Kontentan är att jag har ett antal halvfärdiga, halvmisslyckade kakor och ett humör som kunde varit bättre. Dessutom har inte norska affärer söndagsöppet så jag får inte tag på ingredienser för att försöka rädda det som räddas kan imorgon. Om inte nån av bensinmackarna har kakao och nån slags vettig choklad. Håll tummarna...

PS. Jag HAR blivit för gammal för MacGyver. Himmel, vilken seg film. Å andra sidan likande den inte TV-serien - alla de där finurliga lösningarna som var kännetecknande för honom, de saknades nästan helt. Det blev bara en ganska trist mordhistoria där man redan från början kunde räkna ut vem som var skurken. Skulle ha satsat på en god bok istället! :)

PS.2. Så ska det låta heter Beat for beat här i Norge - jag har haft TV:n på i bakgrunden medan jag kladdat i köket. I kvällens program bestod det ena laget av Charlotte Perelli och Eirikur Hauksson - rena schlagerstämningen!

PS.3. Internetuppkopplingen här hemma är så svajig och långsam emellanåt att det inte ens är lönt att försöka ladda upp bilder - så ni slipper se det eländiga kakbaket. Är för snål för att skaffa bredband... :)

God natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0