Pulsa, pulsa...

Jodå, jag tog mig hem! Visst, jag blev blöt upp till knäna - men det var ändå rätt mysigt att gå och pulsa. Julstämningen är tillbaka. Fast ska jag ut på tur imorgon tar jag nog både kängor och överdragsbyxor... :)

Och jag slet mig från jobbet - inte en minuts övertid. Hann så smått börja ställa ut filmerna - och jag tror det blir bra! Fram till dags dato har de varit inlåsta i ett skåp och den som vill titta närmare måste be om nyckel. Opraktiskt. Nu har vi tagit ur skivorna och förvarar dem på kontoret, medan fodralen står ute i öppen hylla - mycket enklare för den som t.ex. vill läsa baksidestexten - och så säger man till oss när man vill låna. Vi tror i alla fall att det här är en bra strategi - återstår att höra reaktionerna...



(uppe till vänster står två små figurer som jag fick innan jag åkte från Sverige - tack Kerstin, Birgitta och Kjell-Åke, de är jättefina men försvinner dessvärre i röran på kontoret så nu har jag hittat en plats där jag faktiskt kan SE dem varje dag!)

Häromdagen undrade en av eleverna om jag saknar Sverige. "Njä, inte direkt, jag trivs ju så himla bra här", sa jag. "Och det är ju inte så långt till gränsen". Killen konstaterade nåt i stil med att Sverige ju ändå är ett skruttland, men då protesterade jag! "OK, men Norge är i alla fall rikare" sa han. Ja, det måste jag ju hålla med om. Men då sa en annan kille med längtan i rösten: "Men i Sverige, där får man varm lunch på skolan. Gratis!"
Så jag undrar om inte det hela slutade ganska jämnt ändå? Båda länderna är väldigt bra att bo i, är i stort rätt lika men har en del särdrag. Som t.ex. att man äter våfflor till kaffet här - alla tittar så konstigt på mig när jag påpekar att i Sverige är inte våfflor fikabröd utan vanligtvis MAT. "Är du alldeles säker?" sa en av kollegorna idag. Tja, om inte matvanorna drastiskt har ändrats sen i augusti, så...! :)

Kommentarer
Postat av: mamma

´har du aldrig fikat våfflor det ska vi åtgärda nästa gång du kommer hem

2007-11-23 @ 20:08:14
Postat av: Jenny

Det ser jag fram emot! Ny variant av att gå över ån efter vatten - åka till Sverige för att lära sig norska vanor... :)

2007-11-23 @ 20:50:09
Postat av: Tor Audun

Vi bruker å ha vafler til middag hos oss, men også til kaffen. Selv om ingen av oss drikker kaffe.
God helg. PS Det er julemesse i Korgen i morgen. Du bør dra dit en tur. Da kan du jo stikke innom hos oss på fika på turen. Bare å ringe eller sende en mail

2007-11-23 @ 21:31:18
Postat av: Marie

Jag ska påminna mina elever om de norska luncherna när de klagar på skolmaten här i Sverige nästa gång!

2007-11-24 @ 21:42:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0