Öar

Undrar om jag inte är en gnutta miljöskadad? Idag hörde jag några elever prata om vart i världen de helst skulle vilja åka - själv kommer jag i stort sett bara på öar! Kan det ha något att göra med att jag är född och uppvuxen på Holmön, tro?

Några av mina framtida ö-resmål:
- Island, igen (var där sommaren 1996, åkte runt med buss och bodde på vandrarhem. Rekommenderas - men glöm inte långkalsongerna, även om det är mitt i sommaren!)
- Färöarna, igen (åkte båt hem från Island och mellanlandade tre dagar på Färöarna. Grått och kallt även där, men fantastisk natur)
- Shetland, igen (var där sommaren 2005 med syrran, se bilder nedan)
- Orkney
- Azorerna
- Falklandsöarna
- Newfoundland
- Tristan da Cunha (fast det lär ju aldrig inträffa - ön med ca 250 invånare är "the loneliest island in the world" och angörs med båt två gånger per år...)
- Isle of Man, Hebriderna, Isles of Scilly (hör alla till Storbritannien) 
- Røst (Norges till ytan minsta kommun, den yttersta av öarna på Lofoten)

... sen är jag väldigt nyfiken på Skottland också. Och Canada. Och Alaska. Men storstäderna får gärna vara för min del, och eftersom jag är något av en ensamvarg är gruppresor heller inget jag är särskilt intresserad av. Därmed inte sagt att jag behöver åka ensam!

Shetland, ja. När vi åkte dit, syrran och jag, var det precis 10 år sedan vår första utlandsresa - som gick till Jersey (se där, en ö igen... föga förvånande... dit skulle jag också gärna åka fler gånger!). Vad gällde Shetland fick vi flera kommentarer av typen "var ligger det?" och "varför ska ni åka dit??" - vi ansågs nog lite udda. Kan tala om att ögruppen ligger utslängd i havet norr om Skottland och att vi åkte främst för naturupplevelsen. Och att vi inte ångrade oss en sekund! Otroligt vackert, trevliga människor, perfekt för fotvandring (omöjligt att gå vilse, det finns inga träd så man ser hela tiden precis var man är...). Vanligtvis tämligen ombytligt väder men vi hade tur och klarade oss undan med en enda regnvädersdag. Mössa och vantar var ett måste trots att vi var där i juni - men vi åkte inte på sol- och badsemester så vad gjorde det??

     

   

image268

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0