Hubrovegen calling

Nu är jag uppkopplad mot nätet hemifrån! Lyckades efter viss möda installera både datorn och antivirusskyddet, men skrivaren lämnar jag därhän till en annan dag. Kan inte med bästa vilja i världen påstå att uppkopplingen (trådlöst) är snabb... men vad sjutton, det funkar ju i alla fall!

Igår gjorde jag en sväng till jobbet (på cykel) trots att jag var ledig (och här suckar valda delar av bekantskapskretsen och undrar om jag inte vant mig av med sådana olater än...). Hade tänkt att i lugn och ro sätta mig in i katalogsystemet som jag så långt bara fått en snabbintroduktion i - men min vana trogen fick jag ett infall. Och satte igång med att möblera om bland skönlitteraturen istället. OK, nu blir det lite bibliotekariesnack, hoppa över det ni som inte är i branschen: ALLT stod samlat A-Å (jo, norska alfabetet slutar Ä, Ö, Å...), d.v.s. barn-, ungdoms-, vuxenböcker, CD-böcker, spänning, deckare, fantasy, LL m.m. i en enda alfabetisk svit. Inte direkt enkelt för eleverna att hitta det de vill ha. Plus en himla massa gamla (smala) vuxenböcker som jag inte för mitt liv kan tro att någon har glädje av idag. Så jag har brutit ut LL, CD-böcker och fantasy till egna avdelningar, tagit bort en del gammalt (men lärarna får kolla igenom innan jag gallrar, bäst vad det är har jag tänkt ta livet av nån norsk klassiker) samt gett mer utrymme åt engelsk skönlitteratur som stod så trångt att det var böcker i dubbla rader. Hoppas mitt infall gillas av lärare och elever... Förresten, visste ni att det saknas signum på skönlitterauren här? Opraktiskt!

Men katalogiseringen blev det inte mycket av. I ett anfall av iver igår kväll funderade jag på att göra en tur till jobbet även idag, men näää. Har inte ens varit utanför lägenheten! :) Däremot har jag snart packat upp alla flyttkartonger - och nu tänker jag bara slappa resten av kvällen. Kanske en bra film?

Till sist: ungdomsboktips! Har läst Han hette Skellig av David Almond, Idilia Dubbs dagbok av Genevieve Hill, Glasskår av Harald Rosenløw Eeg samt Brev från ljusårs avstånd (Appelsinpiken) av Jostein Gaarder de senaste veckorna - och ALLA böckerna var jättebra!! Antar att det är ett gott tecken att jag inte ens reagerar på att jag läser dem på på norska. Nu ska jag börja på sista Harry Potterboken... har inte vågat tidigare, med allt som hängt över mig i samband med flytten. För börjar man läsa går det inte att sluta, och boken är lååång... :)

Kommentarer
Postat av: Jatrollet

"Brev från ljusårs avstånd" är ju såååå bra! Det var den jag hade boksamtal om senast det begav sig och eleverna kunde knappt bärga sig att komma igång och diskutera den... När jag ska demonstrera hur boksamtal går till för mina kollegor kommer det vara den de blir på att läsa. :~)

2007-09-10 @ 18:28:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0