Regn och rusk

Nä, jag har INTE vädergudarna med mig. Det har regnat i stort sett oavbrutet sen mamma och pappa kom... visst, det är jättefint här ändå, men det blir inte riktigt samma upplevelse som när solen skiner. Igår tog vi en tur i centrala Mosjøen - med bil. Jag hade egentligen tänkt att vi skulle ta en promenad längs den idylliska Sjøgata, men det var för blött. Idag har vi varit ut till Sandnessjøen och sett ett av fartygen från Hurtigruten lägga till. Men det hällregnade hela tiden - plus att kulingvindar gjorde att nederbörden kom horisontellt - så även denna gång blev det en upplevelse från bilen. Så här ser M/S Polarlys ut på håll:

image121

Vi retirerade en bit till en rastplats halvvägs mellan Sandnessjøen och Helgelandsbrua, där vi tänkte oss se hur M/S Polarlys lade ut och forsatte färden söderut. Jo, tjena. Utsikten var något begränsad:

image123

Inte heller fjällkedjan De syv søstre gjorde sig i ruskvädret - man såg inte ens själva topparna som gett massivet dess namn:

image124

Nåja, vi har haft en bra dag ändå, och mamma och pappa har fått se lite av trakten! Imorgon ska jag skjutsa dem till Tärnaby via Trofors och Hattfjelldal, så får de se lite mer innan de sätter sig på bussen hem. Kul att ha besök är det i alla fall, även om jag har lite dåligt samvete över att mamma fått laga maten... fast inte mer än att jag låtit mig väl smaka... :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0