Ut och gå

Igår provade jag att gå till jobbet - det är ca sex kilometer och tar ganska exakt en timme och tio minuter. Vilket innebär att jag måste gå hemifrån senast tio i sju. Hur lång tid det tog att gå hem vet jag inte - jag gjorde lite kringelikrokar in i några butiker längs vägen! :) Hur som helst är det nog lite väl långt att gå fram och tillbaka varje dag - det fick jag besked om av min krånglande fot. Det går väl någorlunda så länge jag kan ha gympaskor men när vintern kommer och vinterkängorna med den så kommer nog foten att protestera mer högljutt. Så nu har jag kommit på att om jag går till jobbet kan jag ta lokalbussen hem! Återstår bara att kravla sig upp i tid på morgonen så jag hinner fram till jobbet i tid... Förresten har jag gett mig själv ett kryphål - om det hällregnar får jag ta bilen. 

Plus och minus med att gå till jobbet:
+ bra träning
+ nyttigt med frisk luft
+ man hinner njuta av omgivningarna
- väckarklockan ringer väldigt tidigt
- det tar tid
- ont i foten
- tungt att bära om man har mycket grejer med sig

Plus och minus med att cykla till jobbet:
+ bra träning
+ nyttigt med frisk luft
+ det är kul att cykla
- fast inte i branta backar...
- kallt om öronen när man susar nedför backen
- regnkläderna är himla obekväma att cykla i!

Plus och minus med att ta bilen:
+ det går fort
+ man blir inte blöt
+ kan sova lite längre
+ inte svettig när man kommer fram
+ kan handla tunga saker och enkelt få dem med sig hem
- negativ miljöpåverkan
- bensinen är dyr
- ingen vidare konditionsträning att trampa på gasen...

Kommentarer
Postat av: Marie

Men Jenny, vem är det du försöker övertyga? Klart det är flest plus på "att ta bilen", men grejen är ju att jag tror att du försöker hitta motivation till att gå eller cykla och det är klokt, frågan är bara hur du ska hitta en lämplig dos av sådana dagar. Jag gjorde en enkel mall när jag började med mina promenader och skrev in varje pass jag gjort där. Då blev det tydligt när och hur mycket jag hade gått. Jag mailar den till dig så kan du se hur den såg ut och om det är något du kan knycka. Ibland kan det vara bra att tydligt visa för sig själv vad man faktiskt har åstadkommit och det kan man även få en kick av och bli peppad att hålla en viss mängd träning eller vad det nu kan vara.

2007-09-21 @ 18:11:36
Postat av: Jenny

I ärlighetens namn: jag tycker det är skitkul att köra bil men får dåligt samvete i stort sett varje gång jag sätter mig bakom ratten - av miljöskäl. Det är nog den största anledningen till att jag vill undvika att köra i onödan. Men visst, sen är jag också en soffpotatis av rang, så att träna till och från jobbet är ett smart sätt att få lite kondition på köpet! Och det kommer hur som helst att ge sig när det blir kallare och risk för halka - jag vägrar köra bil i de här backarna när de är isiga så det alternativet självdör!! Skulle bergis kana rätt över en stupkant eller in i nåns trädgård... så jag ska köpa rejäla broddar och promenera. Åt ena hållet... :)

2007-09-21 @ 22:04:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0