MRK

Jag missade kunnskapsministern igår. Nu hade han ju ett späckat program och stannade inte så länge på Vefsn vgs, men det hade varit kul att få se en skymt av honom. Istället för att smyga omkring i korridorerna för att kika på kändisar åkte jag dock till MRK! Och ungefär när jag åkte därifrån väntades han dit. Snacka om dålig tajming...

MRK? Vad är det? Jo, Mosjøen Ressurs- og Kompetansesenter, som organisatoriskt hör till Vefsn videregående skole och som genomför utbildningar och kurser inom en mängd områden. Redan före jul påpekade Kjell, som är inspektör på MRK, att jag borde komma och se vad som försiggår på bygget. Och nu äntligen blev det av! Jag fick en guidad tur runt hela anläggningen, som ursprungligen var en ladugård (delar av den gamla silon och en del annat finns fortfarande kvar!) - men som byggts om och till i omgångar (till stor del av kursdeltagare) och nu är en modern byggnad med plåtslagarverkstad, bygghall, datasalar och mycket annat. Det enda som väl inte är helt "up to date" är biblioteket: två glasskåp i hörnet av ett konferensrum - visserligen väldigt fina, men innehållandes böcker som till stor del bara har antikvärdet kvar... Från MRK:s sida vill man gärna göra något åt saken - vi får se vad vi kan få till, med den nya organisationen som sjösätts efter sommaren är det ju tänkt att vi ska samarbeta mer, så kanske jag kan vara behjälplig med att höja biblioteksstandarden på bygget. 
_ _ _ _ _ _ _

Jag är ingen shopoholic (somliga skulle väl snarast kalla mig snål...) men det finns nåt jag har svårt att motstå: krukväxter!! Det är tur att jag tar livet av en blomma nån gång ibland, annars skulle växterna fullständigt ta överhanden hemma. Inte konstigt att ett av mina största bekymmer inför flytten till Norge var tullbestämmelserna som sa att jag bara fick ha med mig fem krukväxter över gränsen. Å andra sidan stod det inget om hur många gånger man fick åka fram och tillbaka med blommor i bagaget... så jag tog med fem blommor i stöten! :)

På Coop har de fått hem jättefina kallor - med min vanliga beslutsångest blev jag stående säkert en kvart innan jag lyckades bestämma mig. Det fanns rosa, gula, vita, nästan svarta, lila... till slut blev det den här:

 image796

PS. Ösregn idag. Jag cyklar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0