Skarvsladd

Jahapp. Nu har det hänt. Strömmen gick i biblioteket igår eftermiddag - och det var mitt fel. Precis som på Park.

Nädå!! Inte som på Park!! :) Det som hände var att vaktmästaren, när han skulle skruva upp fästen för den skjutdörr vi ska få i magasinet, råkade borra rätt genom en strömkabel. Kortslutning. Och vips så blev det svart i delar av biblioteket - inklusive mitt kontor. Ingen fara, eleverna på elprogrammet har lovat fixa det hela, men tills vidare har vi dragit en skarvsladd tvärs genom halva biblioteket så att jag ska få ström till min dator. Varpå ni genast ska få lära er ett användbart norskt ord: skjøteledning. Som alltså betyder skarvsladd.

Och varför detta anses vara mitt fel? För att det är jag som har dragit igång projekt göra-myshörna-av-magasinet, såklart. Hmpf! Fast här liksom på Park riktas anklagelserna med en viss glimt i ögat... :) Och hur som helst kan jag ju baka biskvier för att ta udden av det hela. Inget funkar så bra som en muta bestående av smörkräm och choklad!

Imorse kl. 05.30: ett gnistrande vitt Øyfjellet i morgonsolen

image820

PS. Nu har jag fått borsta av min italienska! Restaurangeleverna har besök från Lettland, Spanien och Italien, och har precis passerat bibblan på sin guidade tur runt skolan. Så jag klämde i med "benvenuti alla nostra scuola" - samt min väl inrepeterade fras "ho studiato italiano al liceo per tre anni ma non ricordo molto" (= jag har läst italienska på gymnasiet i tre år men jag kommer inte ihåg så mycket...). He he, de såg helt överväldigade ut! :) Fast sen fick jag ju gå över till engelska, dels är det sant - jag minns verlikgen inte så mycket - och dels så såg representanterna från Lettland och Spanien ut som frågetecken...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0