En skata

Icke då. Har inte börjat på ansökan till Sametinget. Inte ens plastat en lärobok! För plötsligt kom jag på att det är på onsdagarna kravbreven genereras i vårt utlåningssystem (detta är en klar fördel med Aleph jämfört med t.ex. Libra - man behöver inte fylla i datumintervall eller nånting, allt genereras automatiskt och det enda man behöver komma ihåg är att printa ut breven!). Och det har inte gått ut påminnelser sen i början av juni. Alltså var det ganska många brev. Som jag fick ägna en stund åt att gå igenom. En del böcker dubbelkollar jag så att de inte återlämnats men missat att avregistreras, en del böcker (typ fortbildningslitteratur) som lärarna lånat förlänger jag lånetiden på (förresten - en annan skillnad mellan Aleph och Libra: i Aleph registreras inte omlån som lån i statistiken, vad jag har kunnat uttyda. Knepigt, ett omlån är ju också ett lån! I alla fall i Sverige...).

Och så gick jag igenom en bunt fakturor från bokhandeln. Tillhopa var de på ca 40.000:- och då är det ändå bara en bråkdel av alla läromedel. Jag kollar att det är rätt böcker vi debiterats för, och gör en översikt så att tjejerna på kontoret vet vilka konton böckerna ska debiteras: åk2 läromedel, åk3 läromedel, lärarexemplar (-> förs på någon av de fyra avdelningarna) och biblioteket (jo, en och annan bok ska vi också betala!).

Och så registrerade + plastade jag några nya romaner som vi precis fått och som det är kö på.

Men sen blev jag hungrig och åkte hem! :)
_ _ _ _ _

Stackars vaktmästaren! Den ene har semester (honom är det inte synd om), den andre är överhopad med jobb... Det blev ju lite lugn och ro när vi allihop gav oss av på friluftsdag, men tror ni han fick jobba i fred? Nädå. För då flög en SKATA (!!!) in i matsalen och det blev ett himla bök att få ut den därifrån! Det är ett antal meter i tak och naturligtvis flaxade den omkring uppe vid takfönstren... Till slut lyckades vaktmästaren mota in den i biblioteket och fick sen ut den via ett fönster. Puh! Det ligger en hel del fågelfjädrar i bibblan som minne... :)

Den här skatan fick jag av vaktmästarna på Parkskolan häromåret - visst är den fin!! Vi har den på gårdsplanen på Holmön på somrarna. Vet inte om den avskräcker eller lockar andra fåglar...?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0