Fin helg

Vi fick kalasväder hela helgen!

Moster med make kom på fredag kväll och efter hawaiiwok till middag gick vi på promenad runt Kulstadlia i kvällssolen.

I lördags gick vi först runt i centrum, fikade på café och åt glass i sommarsolen. Sen inhandlade vi vattenflaskor och knatade så uppför backen till TV-tornet på Dolstadåsen. Svettigt blev det, men sen satt vi i timmar och pratade och njöt av utsikten. Ner igen, en sväng förbi skolan (bl.a. för att provsitta nya soffan) och sen åt vi en god middag på restaurant Provence. Jag körde med Gresk hakkebiff som vanligt (det  är nog tredje gången... men varför överge ett vinnande koncept!?) medan de andra åt en persisk/iransk rätt som hette nåt i stil med Pofftjofftjoff. Vari bland annat återfanns nötter och granatäpple. Gott var det, intygade båda två!

Planerna för gårdagen ändrade vi lite på när vi insåg att det inte skulle bli riktigt lika varmt som på lördagen. Jag hade föreslagit picknick vid fjordkanten, men då det blåste lite kallt övergav vi detta. Vi packade dock en picknickkorg, sen körde vi E6:an-Elsfjord-Drevjedalen-rv78-Fagervika. Och hittade en bänk vid ett krigsminnesmärke i Fagervika, där vi pausade och åt (särskilt kallt var det inte längre, så vi satt ett bra tag och hade det skönt). Sen körde vi över Helgelandsbrua, vände vid rastplatsen och körde så tillbaka till Mosjøen. Sightseeing i Vefsn med omnejd, med andra ord! :)

Imorse åkte jag tidigt till jobbet, sen hörde de andra av sig när de var "packade och klara" och så sammanstrålade vi på stan där vi åt lunch ihop innan jag vände tillbaka till jobbet och moster+make anträdde färden hemåt. Vi har haft en jättemysig helg. Och SoP - ni är såååå välkomna tillbaka!!!

Måsungar nedanför Fru Haugans hotell:Godståget passerar Elsfjord:
(vore det inte för att tåget körde förbi skulle man knappast ana att det gick ett spår där...!)
   

Vid krigsminnesmärket i Fagervika:

Vid Helgelandsbrua:


Kommentarer
Postat av: Marie

Nästan synd att använda måssmällan på de där sötnosarna! Vi lägger ner Projekt Måssmälla och lär oss njuta av att tvätta bilen i stället!

2008-08-07 @ 15:11:28
Postat av: Jenny

Jag vet inte om "njuta" och "biltvätt" är ord som jag normalt sett skulle sätta i samma mening... men OK, vi låter måsarna flyga fritt! :)

2008-08-07 @ 16:27:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0