Liv i luckan

Idag började läsåret för lärarkåren - så nu sjuder det av aktivitet på skolan. Och så kommer ju eleverna efter helgen. De är rekordmånga - över 470, sa en av kollegorna som räknat. Det blir smockfullt på skolan i vinter!! Såpass fullt att vi eventuellt måste ragga undervisningslokaler utanför skolområdet. Nu höjer en och annan kollega från Parkskolan ett ögonbryn - att 470 elever skulle vara mycket tycker nog inte de, för där brukar elevtalet ligga uppemot 1100. Men för att vara Vefsn vi... nä, jag menar Mosjøen videregående skole, avdeling Kippermoen, är det riktigt många. I stort sett alla klasser är fulla, och det har upprättats flera extra paralleller. Roligt att intresset för vår skola är stort!

Vi hade gemensam upptakt i förmiddags, på Mosjøen videregående skole, avdeling Sentrum (gud, vilka långa namn - de andra avdelningarna heter Mosjøen videregående skole, avdeling Marka samt Mosjøen ressurs- og kompetansesenter). Nye rektorn hälsade välkommen, en av musiklärarna spelade klassisk musik på piano och fylkesutdanningschefen höll ett (lååångt...) tal. Sen åt vi lunch på Fru Haugans hotell, och återvände sen till vår egen avdelning där vår studierektor (tidigare rektor) hälsade oss välkomna hem... :) Mycket är nytt, ledningsgruppen har fått delvis nya arbetsuppgifter och det lär bli kaotiskt ett tag framöver. Men det ska nog ordna sig.

Jag väntar fortfarande på flera kartonger med läromedel. Hoppas innerligt att de kommer imorgon - sen räknar jag med att jobba i helgen för att ha allt klart till på måndag (har en del annat pyssel som jag också vill bli färdig med innan eleverna gör entré). Planen är att sen boka in alla klasser i åk 2 och 3 så att de får hämta sina läroböcker klassvis - om alla kommer på en gång får jag problem! :)

På väg hem från jobbet idag cyklade jag förbi en av möbelaffärerna för att kolla om de hade nåt lämpligt soffbord till vår myshörna. Njä. De är för stora och för dyra. Är inne på tanken att be vaktmästarna korta av benen på ett bord som vi redan har - men så mycket som jag plågat dessa herrar det senaste året vet jag inte om jag törs... Hm.

Förresten - det var jubileum idag! Ett år sen jag började jobba här!!
_ _ _ _ _

Varierad väderlek - sol, mulet och regnstänk på en och samma gång!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0