OS del 2

He he... idag handlade NRK-reportern Ingerid Stenvolds OS-reportage om mat och hälsa. Hon besökte ett av Beijings största apotek (2400 kvm) där man kan få allsköns örter och annan medicin. Som torkad sjöhäst för njurarna, till exempel...

Annars kan man äta sjöhästen stekt (eller om det var friterad). Ska visst vara stärkande för snoppen. Eh? Motsvarigheten till svensk/norsk snabbmat visar sig innehålla allt från nyss nämnda sjöhäst till skorpion, silkesmask och skalbagge. Uuuhh!

Men håll i er - det slutar inte där. Vet ni vad mer de har i Beijing? En penisrestaurang. Jo, det är säkert! Det är det enda de serverar! Åsna, oxe, häst etc., vilken snoppsort som helst! Här gör en manlig norsk reporter ett tappert försök att provsmaka, men tvingas ge upp. Det går bara inte. "Smaken är blodig och köttfull", meddelar kocken vänligt. Det hjälper inte... Restaurangens kvinnliga servitris säger att det kan vara lite pinsamt för en tjej att jobba där, men att hon ser det som att hon jobbar med kulturförmedling. Jo jo.
_ _ _ _ _

Men så kom ett inslag om doping. Och vad får man veta? Jo, att den första utövaren i OS-historien som åkte fast för doping var - svensk. Året var 1968 och den manlige idrottaren testade positivt för alkohol. Enligt egen utsago hade han druckit två öl. Suck och stön.

Så passade norrmännen också på att påpeka att det går mot Sveriges sämsta OS på 108 år. Tack, vi vet! Fast i sann nordisk anda har jag hittat nåt att glädjas åt  - Island är i semifinal i handboll för herrar!!
_ _ _ _ _

Utöka ditt norska ordförråd:

dumpehuske - gungbräda
juling - stryk
bart - mustasch
eføy/bergflette - murgröna
fordøyelse - matsmältning

solbær - svarta vinbär
rips - röda vinbär
bringebær - hallon
tyttebær - lingon
molter/multer - hjortron
stikkelsbær - krusbär
fersken - persikor

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0