OS

Nu måste jag skriva ett OS-inlägg!

Det är så himla kul att höra vad de olika grenarna heter på norska.
Inte simhopp - utan stup. Inte gymnastik - utan turn.

Och så gör de norska reportrarna så härliga reportage - idag ett med en tjej från Samoa som åkte ut med dunder och brak i spjutkvalet, men var glad ändå. Och kanotisten från Seychellerna som hade en dålig dag (27 av 29 gick vidare - inte han...) men han var nöjd ändå för han hade ju gjort sitt bästa. Tala om att fånga själva tanken med OS!

Kvällens favoritreportage: trots att svenskarna kanske inte gjort det så bra i OS, så är Sverige betydligt större än Norge i Kina. Det finns t.ex. mer än 450 svenska företag i Kina - men bara 120 norska. Reportern besöker IKEA i Beijing som - förstås! - säljer svenska köttbullar. Här finns världens tredje största IKEA-varuhus, nämligen. "Lite skevt här också, precis som hemma" konstaterar reportern när hon tittar på bokhyllan Ivar...  Den enda skillnaden jämfört med varuhusen hemma är att sängarna är 10 cm kortare i Kina. Hah! Hon passar på att inhandla Ahlgrens bilar, åker så för att muta de besvikna svenska handbollssupportrarna, som nu hejar på Norge allihopa! :)
Så övergång till bordtennis - och (ännu) ett svenskt fenomen: Jan-Ove Waldner. Om när han slog igenom som 12-åring, klipp från hela karriären, om att han tagit västvärldens enda OS-guld i bordtennis (visste ni att på kinesiska kallas han "Trädet som alltid är grönt"). Och så en intervju med honom - på den bar han har öppnat i just Beijing! 

Som avslutning konstaterar hon att: "svenskene er jo så sympatiske!" och så lägger hon sig för att sova i IKEA-sängen Tromsø...

Det är jättekul att ta del av norrmännens bild av Sverige. Och nyttigt. Man får en och annan aha-upplevelse. Men säg, hur många inslag om Norge har de svenska OS-reportrarna gjort?

(fast jag ska väl hålla truten, har knappt sett nån svensk OS-rapportering så jag vet ju egentligen inte)
_ _ _ _ _ _

Nu ska jag se NRK:s sommerleker - kvällens uppgift: rytmisk gymnastik.
Misstänker att jag kommer få skrattkramper.
Hejdå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0