Smart grej

Fick denna av moster+make när de var här:Jättesmart - bakform och picknickkorg i ett!
Avprovade idag till kollegornas förtjusning... :)
_ _ _ _ _

Gjorde en utflykt till en av klipporna längs fjorden igår kväll. Jag har inte just nån kvällssol på min veranda - dels vetter huset lite för lite mot väster för det, dels skuggar alla träd och buskar rätt rejält. Tur då att man har bil!
Det var väl inte direkt jättevarmt, satt med fleecejackan på nästan hela tiden, men härligt ändå. Funderar som bäst på om jag ska göra om utflykten ikväll... fast det har börjat blåsa så frågan är om det inte blir för kallt.

     (jahapp, och där dök Øyfjellet upp igen... till höger i bild för den som undrar)
_ _ _ _ _

Läste bara tre böcker under semestern. BARA TRE!! Nästan skandal. Det försöker jag nu ta igen med att läsa tre stycken samtidigt - en vid frukostbordet, en i sängen och en CD-bok i bilen. Bra, alla tre - deckare, alla tre. Blandar ihop dem fullständigt... :) Har dock upptäckt (fast det visste jag egentligen redan) att inläsaren är väldigt viktig för en CD-bok. Katarina Ewerlöf är överlägset bäst bland de svenska inläsarna, tycker jag! Och hon läser Liza Marklunds Nobels testamente, som jag påbörjade innan semestern men lyssnade klart på igår morse. Fortsättningen, Livstid, började jag på igår kväll. Men en norsk inläsare. Som säkert är OK - men det blir fullständigt knas i mitt huvud när det är "fel" röst som läser!! Kanske språkbytet också bidrar, även om jag normalt inte längre reagerar på om jag hör svenska eller norska.
_ _ _ _ _

Två skojiga norska ord:
(Tau)huske = (rep)gunga
Attpåklatt/attpåsleng = sladdbarn

Hejdå!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0