En slamkrypare

Vad hittar Jenny på för kul på en fredagskväll?
Svar: frostar av frysskåpen, skurar ugnen och kokar knäck.

    Det behövdes...

Inte är jag nån partypingla, inte... :)
_ _ _ _ _

Det dök upp en slamkrypare i dagens kalenderfråga. "Hur många DVD-filmer har vi i biblioteket? Ca 500, ca 550 eller ca 600?". Enkelt och bra, kan man tycka. Men dels muttrade eleverna över att det var en "omöjlig fråga" (dvs att svaret inte kunde googlas fram... he he, rätt åt dem!), dels insåg jag efter en stund att jag ännu inte gått igenom och rättat på ett antal katalogposter där §019b-fältet var felaktigt ifyllt. Där det skulle vara "ee" (=DVD) stod det "ed" (=VHS) i ett antal poster. Vilket i sin tur innebar att det antal träffar jag fick när jag sökte på dokumentformat inte överensstämde med antalet filmer. Vet att en del fnyser åt hur petiga vi bibliotekarier kan vara när det gäller katalogisering - men hela poängen med en katalog faller ju om den inte är korrekt! I vår webbkatalog illustreras alla poster med en ikon, för att låntagarna lätt ska se vilket format det är på det material de hittat. Väldigt dumt om bilden visar en kassett istället för en skiva...

(inser just ett annat fel med katalogen - i vissa lägen visar den resultat för "Vefsn", i andra "Mosjøen - Kippermoen". Aaagh! Får kontakta Bibibts - som administrerar vårt katalogsystem Aleph - efter helgen...)

Jag gick i alla fall igenom alla filmer under dagen (utom de som är utlånade). Och de DVD-filmer som enligt Aleph var 549 till antalet igår eftermiddag när jag skrev kalenderfrågan - de är nu (tillsammans med ett par nya filmer som kom idag) uppe i 626 stycken. Oooops... jag får helt enkelt godkänna alla svar. Det är inte dem det är fel på... :)

Egentligen var det nog rätt bra att jag ställde frågan - så att jag tog mig i kragen och rättade till posterna. Det var ett petgöra jag skjutit på rätt länge!

Mycket film? Jo, visst. Men inte alls unikt här i krokarna - ser i katalogen (som ju är gemensam för alla gymnasiebibliotek i Nordland) att även de andra har en hel del av den varan. Och som jag skrivit tidigare - film används flitigt i undervisningen. Och såhär före jul är det rätt stort tryck på julfilmer. Jag bland annat köpt in Karl-Bertil Jonssons julafton och Astrid Lindgrens julfavo-riter... :)
_ _ _ _ _

Alltså. Antingen ska man vara lång och smal eller kort och tjock (eller kort och smal för den delen). Men lång med stor rumpa är ingen lyckad kombination. Det är ett elände att hitta strumpbyxor som räcker till på både längden och tvären. Jag gillar att gå i kjol - men strumporna hasar ner och kjolen åker upp. Varför kan det inte vara tvärtom!?!? Eleverna undrar nog vad jag sysslar med när jag går och sliter i kläderna hela tiden... :)
_ _ _ _ _

Ännu ett inlägg i skolbiblioteksdebatten!

Kommentarer
Postat av: Tor Audun

Og hvordan ble det med den internasjonale julekalenderen jeg foreslo?

2008-12-05 @ 21:19:06
Postat av: Jenny

Den kommer! Du har veldig mange gode ideer - jeg prøver å omsette dem i praksis etter hvert. Enda det kan ta litt tid... :)

2008-12-05 @ 22:36:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0