Vinglepetter

Hi hi... det är till att vara otålmodig! En av kollegorna kom in på bibblan för en stund sen och undrade vad jag egentligen gjorde igår kväll som inte uppdaterade bloggen - och det efter EN dag utan nya inlägg! (tror inte det är så många av kollegorna som känner till bloggen, men några stycken har snubblat över den...)
Vad jag gjorde? Var på quiz! Vi arbetar oss långsamt upp genom fältet och hamnade på delad tredjeplats i den andra omgången. Om ni inte visste det så kan jag tala om att Banja Luca är den näst största staden i Bosnien (vi gissade på Makedonien), att Nigeria är Afrikas folkrikaste land (vi gissade på Kongo) och att det var Sean Connery som spelade mot Catherine Zeta-Jones i Entrapment (det kunde vi). Samt att företag kan HYRA HELA LIECHTENSTEIN för en dag, inklusive slottet (det var en sant-eller-falskt-fråga och vi kunde inte i vår vildaste fantasi tro att det verkligen stämde...).
_ _ _ _ _

Det blev en liten runda på stan igår eftermiddag. Utan framgång i julklappsletandet... Ägnade den mesta tiden åt att leta lampor till de adventsljusstakar jag fick överta av mormor i fjol, och som jag nu har på jobbet. Den ena ljusstaken är helt svart. Det är en modell med fem ljus - vilket inte är lika vanligt som sju. Alltså hade varken Coop Elektro eller Expert rätt sorts lampor. Men det finns en lampbutik i stan, så jag begav mig dit. Hmpf - de stängde redan kl 16! Ska rusa från jobbet nu och se om jag hinner dit idag istället.



Var bara tvungen att köpa den lilla läsande julflickan! Var passar hon bättre än i ett bibliotek?
Inklämd mellan skärm, tangentbord och scanner... :)



Liksom i fjol har vi adventskalender/quiz i biblioteket - varje dag ställer jag en ny fråga och bland de som svarar drar jag en vinnare, som får välja ett paket ur vinstkartongen (kanske borde jag återanvända en del av frågorna från Onkel Oskar?). Det hela är tämligen populärt...! :) Vad man kan vinna? Hmm... det borde jag kanske inte avslöja.... men OK, då. Det är inga stora dyra vinster, utan allt från USB-minnen, godispåsar och ficklampor till en och annan pocketbok och DVD. En del är sådant biblioteket fått "på köpet" när bokklubbar etc. haft kampanj, annat har jag inhandlat. Passade t.ex. på i Sverige under höstlovet när Åkerbloms hade halva reapriset på roliga block och pennor.

     

Känner jag mina elever rätt kommer de att klämma på paketen och lämna böckerna därhän...
_ _ _ _ _

Beslutsamhet har aldrig varit min starka sida - utom när jag hux flux bestämde mig för att flytta över gränsen. Var jag inte ganska duktig då? Det tog bara en dryg vecka från att jag varit på intervju tills jag tackat ja till jobbet, sökt tjänstledigt och börjat packa ihop i lägenheten! Fast när jag satt i bilen på väg till den första arbetsdagen var det inte utan att jag undrade vad jag gett mig in på... Nån sa att man vanligtvis inte ångrar det man gjort, utan det man inte gjort. Och himmel vad jag skulle ångrat mig om jag inte tagit chansen!
Men som sagt, jag är och förblir en vingelmaja - eller Vinglepetter: detta hade lika gärna kunnat handla om mig... :)

 

Kommentarer
Postat av: Marie

Jag har också mormors ljusstake på jobbet!

2008-12-04 @ 19:48:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0