Lugn lördag

Förkylningen kan slänga sig i väggen - nu mår jag bra igen! Den hjälpte med en lååång natts sömn - jag sov i 11 timmar!! Och idag har jag inte gjort många knop - städat lite, plockat undan julpyntet, sett en del på TV: skidskyttesprint och slalom samt en underlig dokumentär om excentriska amerikaner som har caymankrokodiler, bengaliska tigrar och spindelapor som husdjur - där fick jag ännu fler fördomar att lägga till dem jag redan har om det stora landet i väster... Såg förresten ett (norskt) debattprogram häromkvällen om det amerikanska primärvalet och huruvida Hillary Clintons tårar var äkta eller krokodilvarianten och om det var dem som gjorde att hon vann i New Hampshire. Jag har inte sett henne gråta så jag vet inte, fast spontant ser jag hellre att Barack Obama vinner för demokraterna. Även om jag är alldeles för lite insatt för att egentligen ha en aning om vad som är bättre för USA, eller resten av världen för den delen. Bara det bli en demokrat som tar över i Vita Huset, så...!

     

Temperaturen har hållit sig på minussidan idag och det har kommit några snöflingor - men inga drivor att tala om, som synes... (har inte varit mer än en meter utanför dörren, för att skaka mattor och fotografera). Nåja, nu kan vintervädret hålla sig undan några dagar, i alla fall vad gäller stora mängder snö och medföljande trafikkaos - på onsdag ska jag till Sandnessjøen på seminarium, torsdag ska jag hämta syrran i Mo i Rana och söndag skjutsa henne till Tärnaby (samt ta en sväng till Gränslöst Köpcenter i Umfors). Men sen får snön gärna vräka ner! :)

Eragon-filmen var väl sisådär; nåt slags Sagan om ringen light. Håller mig dock på den inslagna fantasy-vägen, ska se femte Harry Potter-filmen ikväll. Och den har jag sett förut så jag vet att den är bra! :)

Alla ungdomsböcker jag släpat hem för att sätta mig in i den norska nyare bokutgivningen, de ligger där de ligger. Får se om jag får ett ryck imorgon... det har generellt gått trögt med bokläsandet i vinter, av nån konstig anledning. Fast det brukar gå lite upp och ner. Hann bara med en enda bok under jullovet (om man inte räknar ljudböckerna), men har läst tre ungdomsböcker sen jag kom tillbaka. Bäst: Blendas bekännelser av Anita Eklund Lykull (som finns översatt till norska). Om att vara tjock och utan självförtroende men ändå hitta sin plats i tillvaron och bli bra på det man brinner för. Härligt med en positiv bok!

Ooops, där gick bibliotekarien igång.... :)

Kommentarer
Postat av: Marie

Halloj! Vad bra att du blev frisk! Här i Umeå vräker snön ner och det är dags att gå ut och leta bilen under drivorna för jag tänkte investera i en skarvsladd med gigantiskt många uttag så att alla teknikprylar kan kopplas/laddas utan att man ska hålla på och joxa hela tiden. När du började berätta om böcker slår det mig att jag för några år sedan fick en lista med bra tips till mina elever. Nu har jag en nia i svenska och om du har några titlar som du rekommenderar får du jättegärna maila och samtidigt kanske få utlopp för lite bibliotekarieentusiasm!

2008-01-13 @ 12:22:18
Postat av: Jenny

OK - listan kommer! :)

2008-01-14 @ 19:06:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0