Snöskottning

image527

image528

image529

Idag har det varit en sån där dag när man ska ha med sig apelsiner, ostmackor och varm choklad och bege sig ut på tur. Supervackert!! Fast mina utomhusaktiviteter har inskränkt sig till att jag skottat fram bilen... en icke föraktfull arbetsinsats dock, jag höll på över en timme. Har en väldigt liten spade, dessutom skottade jag lite på uppfarten också. Hyresvärden ska väl inte alltid behöva skotta allt! :)

Såg Parkinson på TV igår - har ni aldrig sett honom har ni missat nåt! En helt suverän pratshowvärd, säkert i 70-årsåldern men skärpt - och rolig. Och vilka gäster han än har så blir det intressant - igår var det Sharon Osbourne, Roald Dahls barnbarn Sophie Dahl som är modell och författare - samt en äldre dam, Joan nånting, som är nån slags komiker. Ganska plump emellanåt, men rolig. På frågan om hon är intresserad av yngre män svarade hon ett bestämt nej. "Men äldre då?" frågade Parkinson. "Nä, är de äldre än mig är de döda" replikerade hon... :) Sen frågade han vad hon letar efter hos en man. "Livstecken", blev det dräpande svaret.
Joho, där sa hon nåt! En och annan har sagt att jag nog har för stora krav som inte träffat nån än. Kanske det räcker med att karln andas?? Men njää... visst vill jag gärna träffa nån, men till dess jag träffar rätt klarar jag mig bra på egen hand - så jag väntar nog tills jag stöter ihop med någon som uppfyller något fler kriterier än att lungorna fungerar som de ska...

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Kan inte släppa Geographica... nu har jag fastnat på den afrikanska kontinenten. I Angola är den förväntade medellivslängden 36,6 år (jämför med Sverige: 80,4 år och Norge: 79,4 år). Etiopien har en BNP per capita på 110 US-dollar (Sverige: 31 600 US-dollar, Norge: 52 030 US-dollar). Och i Sierra Leone är barndödligheten per 1 000 födda 143,6 (Sverige: 2,8 och Norge: 3,7). Vi har det bra i vår del av världen...

Kimatförändringarna påverkar oss alla - men vissa kan komma att drabbas mer akut: Maldivernas högsta punkt över havet är 2,4 meter - det behövs inte mycket avsmältning av polarisarna för att de ska hamna helt under vatten... Där bor 349 000 invånare på 2 000 öar och atoller av korallrev.

Och så ett hopp över Atlanten: det bor 65 400 invånare på Bermuda - en ögrupp med en total landareal på 53 kvadratkilometer. Jämför sen detta med Holmön - jag hittade en uppgift på nätet om totalareal på 5 400 hektar (stämmer det?) - som väl omräknat blir 54 kvadratkilometer (har jag tänkt rätt?). Och på Holmön bor det sisådär 75 personer. Det måste vara ganska trångt på Bermuda... :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0