Back in Norway

Nu är jag tillbaka i Mosjøen! Åkte från Holmön igår kväll och från Sävar tidigt imorse (mamma och Eva-Marie liftade till Lycksele och tog Malåbussen därifrån). Min plan var att hinna jobba några timmar under eftermiddagen, och jag gjorde i och för sig en avstickare till jobbet när jag kom till stan - men inte blev det mycket gjort... så jag fortsatte hem till mig och har packat ur alla väskor och tvättat lite kläder. Klar fördel med att bo i källar/suterrängplan: det var 27,5 grader ute när jag kom hem - men bara 19 i lägenheten. Skönt!!



Årets visfestival på Holmön slog publikrekord - över 2600 personer såg de tre konsertena! Vi besökte ju lördagskvällens konsert med Brolle som dragplåster (jag hade inte så stora förväntningar, men blev positivt överraskad - han var riktigt, riktigt bra). Massor med ungar stod framme vid scenkanten och en liten knatte ropade Bjolle, ja älskaj dej! så det ekade. Så sött! :) Och de andra artisterna var bra, de med.

 

Lördag natt efter konserten: lååång kö till färjan (fotograf: lillasyster). Och även igår: lååång kö till färjan. Jag frågade färjepersonalen i lördags hur många människor de fraktat ut, och den ene svarade med ett snett leende: Åt helvete för många... Kan tänka mig att det blev slitsamt för dem, även om allt manskap var inkallat och jobbade i skift. Vi hade tur när vi skulle iland igår - färjan hade gjort några extraturer tidigare på dagen, och vi behövde bara köa en timme. Men de som stod en bit bakom oss i kön fick vänta ytterligare en och en halv...
_ _ _ _ _

Mer om visfestivalen här. VK har rapporterat både i lördagstidningen och idag, men jag hittar inte de artiklarna på nätet.
_ _ _ _ _

Jag gillar verkligen mitt jobb och jag stormtrivs i Mosjøen, och jag ser fram emot att hugga i med allt jobb som hopat sig under sommaren (och att få IKEA-soffan på plats, den är levererad och står på en lastpall i biblioteket!!!). MEN: det känns inget vidare att lämna Holmön mitt i sommaren och veta att jag förmodligen inte kommer dit nästa gång förrän i oktober. Har redan beslutat mig för att jag ska ha längre semester nästa år, om jag så ska ta ut en vecka eller två utan lön! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0