För mycket av det goda?

Butiken här på ön är ju som bekant medlemsägd - och för att verksamheten skall gå runt är man beroende av frivilliga arbetsinsatser från medlemmarna. Det finns ett schema för sommaren med olika arbetsuppgifter - allt från att klippa gräsmattan utanför affären och packa upp varor till att städa och hämta/lämna post vid färjan. Det finns naturligtvis anställd personal också, men de har inte en chans att hinna med allt. Schemat funkar rätt bra (var och en fyller själv i när och med vad man kan jobba), men det finns såklart en del luckor i arbetspassen. Vi som sitter i styrelsen för HAEF (HolmöAffären Ekonomisk Förening) hjälps åt att få ordning på frivilligarbetet - och denna vecka är det jag som har ansvaret. Och det är här "för mycket av det goda" kommer in... Är det nåt jag är fullständigt värdelös på så är det att ringa runt och uppfordra folk att jobba - då känns det enklare att ta de lediga arbetspassen själv. Vilket innebär att jag och syrran höll öppet igår (söndagsöppet är det bara om det finns frivilliga som jobbar), körde post till färjan både igår och idag, att jag satt i kassan idag, ska packa upp varor imorgon förmiddag och imorgon kväll - samt förmodligen ytterligare någon dag senare i veckan. Till saken hör att jag tycker det är jätteroligt att jobba i affären!! Så det är alls ingen uppoffring. Men samtidigt är det ju en del annat jag tänkt hinna med innan semestern är slut... Nåja, jag får se till att tuffa till mig till nästa år! (samt kanske se till att ha mer än fyra veckors semester...)

Innan jag lämnade affären idag fick jag göra en räddningsinsats - en igelkott hade letat sig fram till ingångsdörren - och när den slog upp (förmodligen när jag gick ut med några tomburkssäckar) bar det sig inte bättre än att den lille krabaten kilades fast under dörren! Stackare. Så jag hämtade ett par handskar och bar honom i säkerhet i skogskanten. Och en stund senare var han borta, så han piggnade nog på sig. Men tänk så rädd han ska ha varit!
_ _ _ _ _

En av de saker jag borde se till att få tid med är att hjälpa pappa räfsa och frakta bort höet han slagit på våra åkrar idag. Det gäller att inte låta slyet få överhanden! :)



Vackert på havet när jag cyklade med posten till färjan vid 22.30-tiden ikväll:



Nä, bäst att sova - kl. 8.30 imorgon bitti ska jag vara vid färjan och lasta varor på affärens lastbil!

PS. På fastlandet har de E4:an - här ute har vi Ö4:an... :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0