Pöh!

Eller: fnys! Eller: hmpf!
Det har varit en sån dag...

Nedrans pippifåglar! Skatorna har bajsat på min bil så nu är den alldeles vitfläckig. Och väldigt lägligt så har det slutat regna. Var är störtskurarna när man behöver dem??? Dessutom: bilen intill min klarade sig undan bajset. Orättvist. Visste de månne att jag i mitt tidigare liv (på Park) gick under epitetet "den där j-a skatan"...?

Nedrans bil, förresten! Jag har kört för mycket nu på slutet - så nu har jag ont i ryggen igen. Oklart om det är bilens fel, dock.

Och nedrans bensinpris! Skulle ha tankat igår för 12,25 - idag kostar det 13,85...

Nedrans skatteåterbäring! Och nu menar jag den norska (för den svenska slututräkningen har jag inte fått än så där lever fortsatt hoppet). Den beräknade återbäringen på 7542:- har krympt till 839:-... av skäl som jag inte anar. Säkert därför att jag, laglydig som jag är, bifogade den svenska deklarationen med den norska. Där får man för att man är ärlig...

Nedrans folkbibliotek! Jag tänkte låna lite CD-böcker inför semestern (har lyssnat igenom mycket av det vi har i mitt bibliotek). Men naturligtvis var det stängt när jag kom dit.

Nedrans elever som inte lämnar tillbaka sina läroböcker! Jag älskar mitt jobb men just krav-hanteringen hade jag gärna varit utan...

Annars är allt bra, tack. :)
_ _ _ _ _ _ 

Vet ni vad svävare heter på norska? Luftputefartøy!

För er som undrar: en svävare är en farkost som huvudsakligen drivs av en luftanordning, som genom sitt lufttryck får farkosten att sväva på en luftficka som bildas under farkosten. Ett annat namn är MEFA en förkortning av markeffektfarkost. Svävare körs normalt på vatten men kan köra på de flesta plana ytor, som stränder, då den inte har kontakt med ytan. Nackdelen med svävare är den höga bränsleförbrukningen, ljudnivån och att man inte kan köra i för höga vågor. Svävaren är också ett utmärkt räddningsfordon vintertid, när isar är så svaga att de varken bär eller brister. (allt enligt Wikipedia - ska sluta citera därifrån stup i kvarten!)

En dylik farkost har varit på gång att ersätta färjan ut till Holmön. Detta har diskuterats och debatterats, en del har förespråkat den lösningen men majoriteten har varit emot (mig själv inkluderad!). Idag sades det på lokalradion hemma att Länsstyrelsen sagt nej till svävartrafik på grund av bullernivåerna. Bra! Tycker jag. För trots att jag lätt blir sjösjuk vill jag - inte minst av säkerhetsskäl - helst se en riktig färja på Holmöleden! (mer om diskussionerna och argu-menten här)


Kommentarer
Postat av: Victoria

Nice blogg

2008-06-24 @ 19:16:18
URL: http://nineintheafternoon.blogg.se/
Postat av: Alicia

Hej! :-) Du får jättegärna kolla in min blogg och lämna en kommentar. Jag skriver om allt från smink till fotografering och ger tips om allt möjligt. Låter det vanligt? I'll do it my way.

Kommentera gärna designen! Kram, Alicia

2008-06-24 @ 19:49:29
URL: http://aliciaeriksson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0