Skolavslutning

Igår beställde jag 500 nya läroböcker - till hösten skall ju även årskurs 3 få låna sina läromedel. Nu har vi visserligen inte så många klasser som går tredje året - de flesta på yrkesutbildningar går två år i skola och sen ut som lärlingar eller motsvarande - men det blir ändock en försvarlig mängd böcker. Som skall pressas in nånstans... Fast den dagen, den sorgen - jag tippar att de inte hinner komma innan jag gå på semester! :)
_ _ _ _ _ _ _

Idag har vi haft skolavslutning här på Vefsn vgs. Alla elever samlades i matsalen, rektorn höll tal, några av eleverna spelade och sjöng (ackompanjerade av ena vaktmästaren samt skolans IT-ansvarige!) och betyg delades ut till avgångseleverna. Men det är inte studentfirande som hemma - inga vita mössor, inget Vi har tagit studenten, fy fan vad vi är bra och inga släktingar som väntar utanför på att studenterna ska springa ut. Jag antar att det norska studentfirandet klaras av under russefeiringa i maj.

 

Sen var det avslutning för personalen, med tårta och kaffe och fler tal. Det blev rätt speciellt. Detta är ju sista året med Vefsn videregående skole, till hösten är vi en del av Mosjøen videregående skole - ingen vet hur det kommer bli, och inte alla vet var de kommer hamna i den nya organisationen (eller ens om de har jobb när de kommer tillbaka efter sommarlovet). Många kramar, blommor, fina ord - och en och annan tår.

Tänk, nu har jag varit här ett helt läsår. Och inte en enda sekund har jag ångrat att jag flyttade hit. Fatta vilken tur jag haft - en suverän arbetsplats, stora möjligheter att påverka min arbetssituation, ledning och kollegor som är positivt inställda till mina tilltag i biblioteket (och fler lär det bli...), bra stämning och öppet klimat där man aldrig behöver vara ängslig för att fråga varann om hjälp. Och precis som på Park är det här en arbetsplats där man skrattar mycket! Med varann, inte åt varann! (En annan likhet: det är fotbollscup i stan i helgen och massor av ungar invaderar skolan vilken sekund som helst - precis som Örncupen i Örnsköldsvik, fast det är väl nästa helg?).
Lägg till det att jag trivs jättebra i Mosjøen - en alldeles lagom stor stad med naturen inpå knuten. Och att jag inte kunnat får en bättre lägenhet, med supertrevliga hyresvärdar.

Jag har det så bra att jag ska baske mig inte klaga!!

Som jag skrivit tidigare - det enda som kan anföras på minussidan är att det är för långt hem till Holmön och familjen. Vilket en kollega häromveckan påpekade att det bara fanns ett sätt att åtgärda. "Du får helt enkelt skaffa dig en familj här". Jahapp, då får väl det bli mitt projekt för nästa läsår! :) Men hur stor egen familj jag än lyckas få med tiden så kommer jag aldrig vänja mig vid att ha mamma, pappa och lillasyster långt bort - "snakar er"! Men nu är det bara en vecka till semestern.

Till sist: med min förkärlek för öar - den här artikeln är helt i min smak! :)

Just ja: TREVLIG MIDSOMMAR!!!! Hade nästan glömt att det är midsommarafton idag - det firas inte i Norge. Hoppas ni har bättre väder - här vräker regnet ner just nu.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0