Stilla i biblioteket - NOT!

Ett herrans liv på bibblan idag! Vaktmästaren kämpade med branddörren som korkat ihop fullständigt - borrade och skruvade och blev tvungen att byta både gångjärn och lås. Och el-eleverna har dragit kablar för att fixa lyse i mitt lilla magasin - med påföljd att datorerna slocknat allteftersom de skruvat i och ur säkringarna (till allmän frustration för övriga elever). Plus att kollegorna i rummet intill undrade om jag höll på med utvidgning av bibliotekets lokaler - de tyckte det lät som om väggen skulle slås ut... Och däremellan har jag klämt in ett par klasser för Kura Skymning/högläsning. Plus att jag varit på ämneskonferens med engelsk-/norsklärarna (känns bra att de - oombedda - bjöd in mig också!). Plus att det kommit flera kartonger med nya böcker (darra måtte ekonomiavdelningen när fakturorna anländer) som jag har satt igång med att plasta. Och efter jobbet åkte jag (jo, jag hade bilen idag - med ryggsäcken plus tre väskor till med Kura Skymning-rekvisita + biskvibeställningar så det blev för mycket att bära imorse) till Elkjøp (norska Elgiganten) för att klaga på att de kameraväskor och FireWire-kablar vi beställde i augusti ännu inte levererats (visade sig att de fullständigt glömt bort alltihop - inom loppet av ca 1 minut fick jag allt som saknades).

Rörig dag? Jaaaoo... lite, kanske. Men det är ju så här det ska vara - full fart!! :)

En av mina farhågor när jag bytte jobb var annars att jag skulle tycka det blev för stillsamt och långtråkigt i förhållande till aktivitetsnivån på Park (uppåt 700 besök/dag, 1100 gymnasieelever, över 200 anställda + en grundskola + ett antal förskolor + allmänheten) när det här inte är mer än ca 450 elever (+ ca 100 anställda). Och jag dessutom jobbar ensam. Men nejdå. Icke långtråkigt alls!! För det första är jag ju inte ensam - jag har massvis av (jättetrevliga) kollegor! (det hade jag i Övik också, bara för att förtydliga). Biblioteket är heller ingen autonom enklav utan kontakt med omvärlden - utan en del av skolan. Såklart. Och eleverna - om än de är färre än i Övik - är otroligt mysiga. Och till skillnad från gamla jobbet kan jag här ta mig tid med dem på ett helt annat sätt (det var förresten en av de fördelar jag såg när jag sökte jobbet - att få fokusera på en brukargrupp och inte känna mig så splittrad och hela tiden känna att tiden inte räcker till). Och jobbet blir ju vad jag gör det till - skulle jag tycka att det blir för stillsamt i bibblan får jag väl se till att locka fler besökare - eller helt enkelt leta upp dem! En del höjer på ögonbrynen när jag dyker upp i klassrummen - "du ska väl vara i biblioteket??". På Park hade jag norsklektioner av och till - kul att se elevernas reaktioner när jag traskade in och pratade "fel" språk. :) Det funkar dock inte riktigt här - min "svorska" är liksom varken eller... Men i gengäld tar jag chansen att läsa svenska texter för eleverna av och till - Tack, Torbjörn, för att jag får använda din novell!!

Och titt som tätt har jag kollegor som tittar in bara för att småprata (eller slänga käft...) när de har tid över. Mycket trevligt! :)

Oj. Jösses. Det här blev långt. Har pratat noveller med en del klasser, och poängen med att på begränsat utrymme förmedla sitt budskap. Men om jag själv lärt något av det? Njäää.
_ _ _ _ _

En av kollegorna undrade: Om Jesus är svaret, vad är då frågan?

Hm.
Vet inte. Nån som har ett förslag??
Här är en annan variant på temat:

En tentamen i ämnet filosofi innehöll endast en fråga, nämligen:
- Är detta en fråga?

En student gav då det mycket kortfattade svaret:
- Ja, om detta är ett svar.

Studenten fick toppbetyg på tentamen.

:)


Kommentarer
Postat av: Tor Audun

Och titt som tätt har jag kollegor som tittar in bara för att småprata (eller slänga käft...) när de har tid över. Mycket trevligt! :)



Vi må jo komme til fjellet når fjellet ikke kommer til Mohammed. Fritt oversatt;-))

2008-11-11 @ 20:18:40
Postat av: Jenny

Godt poeng, som vanlig! Klart jeg murer meg litt for mye inn i kroken min av og til (det gjelder forsåvidt ikke bare på jobben). Men da er det jo fint jeg har kollegaer som ikke er like tilbaketrukne! :)



(...og ja, jeg lover herved å dukke opp i personalerommet litt oftere...)

2008-11-11 @ 21:08:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0