Stormen Ulrik

Dagens väderprognos för min vrå av världen:

Helgeland og Saltfjellet: Kortvarig sørvestlig sterk storm 30 m/s på kysten og i fjellet, som i formiddag minker til sterk kuling 20 og i ettermiddag til stiv kuling 15. Regnbyger. Mulighet for torden.

Japp. Nog har det stormat alltid - jag som skulle utnyttja det faktum att vi går över till vintertid med att få en lååååång natts sömn, men vaknade första gången kring halv fem av att vinden kastade omkring utemöblerna på verandan. Så en stund senare av att fönsterrutorna skallrade för fullt. Och en stund senare var jag rent tvungen att ställa mig i vardagsrumsfönstret och se på träden som piskade frenetiskt. Det gör de fortfarande. Och så har regnet vräkt ner i byar och kaskader, även om det för ögonblicket är uppehåll.

Fast vi är då alls icke värst drabbade, längre söderut längs kusten har det gått ur ekstrem-værvarsel (vilket är norska meteorologernas motsvarighet till kategori 3-varning, antar jag) och i Måløy har man uppmätt vindstyrkor på 41 m/s. Orkan, med andra ord. Håll i hatten!

  Mer om ovädret här!

(Fast nånstans blir man ju konfunderad. På www.yr.no hittar man kontinuerlig uppdatering av väderläget, med data från alla väderstationer. Och vid flygplatsen här i stan blåste det 4 m/s kl 8. Va??? Har de mätstationen inomhus??? Eller bara satt den i en skyddad vrå dit vinden inte når?? De borde definitivt sätta upp en vindmätare här i trädgården utanför min lägenhet!!)

Jag stack precis näsan utanför dörren. Nu vräker regnet ner igen. Och ni ska se balkonglådorna, nu står det vatten helt upp till kanten. Geggamoja. Att jag inte tog mig av dem igår!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0