Baka baka liten kaka

... eller 195 små kakor för att vara exakt. Men jag hade för lite ägg för att göra fyllning till allihop ikväll, så fortsättning följer imorgon. Sen återstår att komma på vem det var som hade beställt biskvierna... vet en kollega som vill ha "många" (vad nu det betyder...?) men så har jag för mig att det var en annan kollega som också frågat om jag kunde baka. Borde skrivit upp vem. Tror som vanligt att jag har bra minne men det visar sig gång efter annan att det mest liknar ett såll... :)

Har varvat att ta plåtar i och ur ugnen med att lyssna på musik på YouTube (synd bara att uppkopplingen är så skakig, det blir hack och hopp i låtarna mest hela tiden).

Norska favoriter så långt (takk for tips!):
Henning Kvitnes: Sånne som oss
Hellbillies: Den finaste eg veit
Vamp: Tir n'a Noir
... plus en som jag hittat helt på egen hand:
DDE: E6 (mest för att det är en klurig text)

Sen har jag lyssnat på en del annat också. Schlagernörd som jag är (även om engagemanget avtagit med åren - har nog fått en överdos...) - här är några favoriter från de senaste årens Eurovision Song Contest:
Eirikur Hauksson: Valentine lost (delvis - eller kanske mest? - för att jag är störtförtjust i honom som kommentator i Inför ESC-programmen)
Zeljko Joksimovic : Lane moje (så vacker!)
Jakob Sveistrup: Talking to you (kan man bli annat än glad när man hör den här???)
Selma: All out of luck (ännu ett glädjepiller!)
No Name: Zauvijek moja (det är nåt med takten i den här låten som jag gillar...)
... och naturligtvis skulle Andreas Johnson (Sing for me - med Sävartjejen Jennie Abrahamsson i röd klänning på gitarr) eller BWO (Temple of love) vunnit den svenska finalen häromåret istället för Carola!!

... nu återstår att se hur länge länkarna funkar. Har en misstanke om att inslag på YouTube kan försvinna lika fort som de lagts ut...

... och så har jag en (antagligen rätt frustrerad) mamma som sitter på Holmön med en gammal dator utan högtalare, så hon kommer inte åt att lyssna på en enda ton...

... medan en och annan som har högtalare ojar sig över min konstiga musiksmak... :)
_ _ _ _ _ _ _

Jag har lyssnat på en CD-bok också, Mustafa Cans Tätt intill dagarna. Fantastisk bok om kärleken till en mor. Har snart hunnit halvvägs. Läs den!!!

Läs också Innan jag dör, en gripande berättelse av Jenny Downham. Den handlar om 16-åriga Tessa som har leukemi och vet att hon snart skall dö, och som gör en lista över saker hon vill hinna med innan det är för sent. Tina har tipsat om den på Parks hemsida.

När jag nu ändå är igång: läs även SMS från Soppero av Ann-Helén Laestadius. Trettonåriga Agnes är same men bor med sina föräldrar i Solna. Hon är stolt över sitt ursprung och saknar släkten i norra Sverige. Så börjar hon sms:a med Henrik, same liksom hon och bosatt i Soppero. Snart skall hon åka norröver och hälsa på morföräldrarna, och det kittlar i magen av tanken på att hon också skall få möta Henrik... Charmigt och tänkvärt om att ha rötter i flera kulturer. Boken skall förresten bli film!

(jo, jag är inne i en läsperiod, om ni undrar!)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0