Full fart

Några av mina ivrigaste biblioteksbesökare är ett gäng livliga killar som mest påminner om "lakstopeter" (jahaja... finns det ordet på svenska överhuvudtaget? När jag söker i Google får jag två träffar - båda på min egen blogg...). Virvelvispar, skulle man kanske också kunna kalla dem. De drar ut skrivbordslådor, vänder upp och ner på burkar med pennor och gem, älskar att rycka åt sig scannern och prova på allsköns streckkoder, peta på tangentbordet, smita in på kontoret, gömma sig i magasinet... och så vidare. Och så pratar de oupphörligt, ställer tusen frågor om stort och smått.
För det mesta klarar jag av att parera deras infall med gott humör - de är urgulliga och det är rätt skoj att slänga käft med dem - men av och till fräser jag ifrån när de blir alltför vilda. "Men varför låter du så arg?" blir den omedelbara reaktionen - och så får jag dåligt samvete... De verkar dock inte bli alltför avskräckta - utan kommer igen. Och igen. Och igen!

Tack och lov har jag lärt mig kortkommandot för att låsa tangentbordet på min dator som ju numera står ute i biblioteket (= och alltså obevakad när jag hämtar post osv). Och så låser jag kontorsdörren så fort jag rör mig mer än några meter ut i lokalen! Dessutom har jag lärt mig att inte allt material bör förvaras i skrivbordslådorna i disken, utan hellre bakom lås och bom inne på kontoret... :)

Kalla morgnar = morgondimma över Mosjøen:


_ _ _ _ _ _

Äh. Kom till stadsparken kvart över fyra i eftermiddag - då ligger centrala Mosjøen redan i skugga bakom fjället... så det blev inga (fina) bilder. Nytt försök senare!
_ _ _ _ _ _

Tjohej! Har hittat ett par jeans på Lindex. För korta ben - som vanligt - men de här hade inte bara en liten fåll nederst, utan en dryg decimeter invik. Perfekt. Mamma, du får fålla ned dem när jag kommer till Sverige! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0