Är somalier muslimer?

Hihi... hörde några av eleverna prata om en lärare (fast jag fick inte klart för mig vem) - tydligen hade hon varit på dåligt humör, "men det beror kanske på att hon är i övergångsåldern", konsta-terade ungdomarna. Jojo, de hittar alltid förklaringar, de små liven! :)

Fick en fråga av en tjej igår: "Du, är somalier och muslimer samma sak?". Hm. Nä. Fast det finns säkert somalier som är muslimer. "Men islamer då, vilka är det?" Oops. Alltså, islam är reli-gionen, muslimer är de som bekänner sig till den, och somalier är de som kommer från Somalia. "Men varför måste det vara så krångligt??" Tja, inte vet jag. Fast hur somalierna kom med i ekvationen, det anar jag inte...

En av killarna är så frustrerad över min motvilja mot porrfilm och porrtidningar att han nu på eget bevåg (hävdar han) har beställt ett abonnemang till skolan på Vi män. I bibliotekets namn. Tillåt mig tvivla! :) Men hur som helst, skulle det mot förmodan dyka upp en dylik tidskrift skulle jag knappast lägga ut den i biblioteket. Även om den säkert skulle bli populär...

Samme elev har "bättrat på" pyntet på min datorskärm. Återigen, vi har kraftigt divergerande åsikter - det är han som menar det är en förbättring. Har förevigat "installationen" men sen tog jag bort den. Hallå, tomma läskflaskor?!



De små vipporna får däremot sitta kvar tills vidare!

Och så har ännu fler elever hakat på trenden att ge mig "idolbilder" - nu är det en blandning av russekort, klassfoton och andra bilder. Jag har sagt att de gärna får fylla hela glasväggen! :)



Älskar mitt jobb. Finns dock ett par arbetsuppgifter som inte är lika kul som de andra. Framför allt kravhanteringen. Missade att skriva ut kravbrev före påsk (de automatgenereras varje vecka) - idag har jag suttit i flera timmar och gått igenom högarna. Urk. Gullungarna är pigga på att låna (framför allt film) men inte fullt så duktiga på att lämna tillbaka i tid...
_ _ _ _ _

He he. Levererade tre burkar med biskvier idag - och bara en stund efter att de var på plats i kylskåpet i personalrummet så trillade det in flera nya beställningar. Alltså - kylskåpet är en utmärkt annonsplats! :)

Bara bra att jag får beställningar... gäller att skrapa ihop så mycket pengar som möjligt framöver. Senast den 2 augusti måste jag antingen föra ut min bil ur Norge, eller skylta om den. Och att få den norskregistrerad är inte precis gratis. Utifrån beräkningsmodellen på www.toll.no kommer det att kosta mig dryga 80.000:-. SURT! Jag som i dagarna betalar av det sista på lånet... att då DESSUTOM behöva betala lika mycket som vad bilen idag är värd (i Sverige) - det gillar jag inget vidare! Men alternativet, att sälja bilen i Sverige i sommar och köpa en lite äldre när jag kommer tillbaka till Norge efter semestern - det kommer också bli dyrt. För bilpriserna i Norge är inte att leka med. Och utan bil vill jag inte vara. Pappa föreslog att jag ju kunde skaffa ett garage i Tärnaby, låta bilen stå där och bara köra den på den svenska sidan - och så köpa en mountainbike och cykla över fjället. Jo jädrar. Och när jag får besök då? Ska jag cykla runt Helgeland med folk på pakethållaren???

Kan ju alltid hålla tummarna för att jag vinner på lotto snart...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0