Bilen - en följetong

Nästa kapitel i följetongen om min bil - och detta är på väg att utveckla sig till en hel roman: idag fick jag ÄNTLIGEN brev från tullen - innehållandes vad jag utgick från var det beryktade tullkortet. Körde glad i hågen med detta till trafikkstasjonen - och fick besked om att detta ark bekräftar att jag betalt momsen men inget annat. "Du måste till Mo och hämta tullkortet, vet du". MEN VAD I HELSIKE. Ska man skratta eller gråta? Har tullen aldrig förut ställts inför att någon vill importera sin bil hit till landet?!

Jag såg antagligen ut som om jag var på väg att slå ner nån, så killen jag pratade med lade till att "det går ju att skicka det med posten förstås". Jo. Det har vi ju sett hur bra det funkar.

Väl tillbaka på jobbet ringde jag till Mo - för vilken gång i ordningen - och där får jag svaret att tullkortet postats IDAG. Varför först nu??!?!?!? "Jag tänkte att det var ju ingen brådska, för de skulle ju fixa allt på trafikkstasjonen först". Jamen de kan ju inte fixa nåt förrän jag uppvisar tullkortet!!! HALLÅ!!!!

Så nu väntar jag på ännu en försändelse. Fan vet när den kommer. Imorgon? I övermorgon?
Till påsk?

Jag älskar verkligen det här landet. Mycket.

MEN.

Byråkratin slår alla rekord. Sanslöst.

Den enda fördelen med allt detta strul är att jag hinner få nästa lön innan avgiften skall erläggas
- så jag slipper ta upp ett nytt lån. Alltid något.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0