Mer forskning

Bläddrade i Illustrerad Vetenskap medan jag åt min lunchmacka. Det är inte klokt så mycket forskarna lyckas ta reda på! Till exempel att dagarna blir kortare - på grund av den globala uppvärmningen som leder till att det blir mer vatten i haven vilket i sin tur gör att jorden snurrar fortare. Hur mycket fortare? Jo, år 2200 kommer en dag att vara 0,12 millisekunder kortare än idag. Millisekunder?! Hur i fridens namn lyckas man komma fram till detta??

Bakterier kan bli sjuka! De kan dra på sig virusinfektioner. Jahaja. Spännande.

Och småsyskon är roligare än storasyskon och har följdaktligen lättare att få sin omgivning att skratta. Jamen, det hade de inte behövt göra en studie för att komma fram till, de hade bara kunnat be lillsyrran återberätta några anekdoter från sitt jobb så hade de legat dubbelvikta... :)
_ _ _ _ _

Bläddrade också i dagens upplaga av Brønnøysunds Avis. Och läste om 30-åriga Vivvian Vikdal Lian som bestämt sig för att sadla om. Hon är utbildad nageldesigner men ska nu satsa på - yrkesfiske!!! Båten är inköpt, och i mars ska hon gå säkerhetskurs innan hon slår in på sin nya bana. Rätt häftigt... Hon har tilldelats en fångstkvot på 10,6 ton torsk, så det är bara att hålla tummarna för goda fångster framöver! :)
_ _ _ _ _

Antar att snön som fallit här inte är mycket att skryta med i jämförelse med Umeå - men ändå! Det har snöat till och ifrån i flera dagar nu; sån där härlig pudersnö. Härlig så länge man inte går till jobbet längs oplogade gångvägar och snön man pulsar fram i letar sig in i glipan mellan skoskaft och byxben...

Utanför jobbet:



 

... och hyresvärdarna skämmer bort mig, det är ett som är säkert. När jag kom hem från jobbet hade de inte bara skottat - de hade dessutom sopat av min bil! Som var begravd under snön och som jag högaktningsfullt struntade i imorse...

Jag har det himla bra! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0