SNÖ

Det har kommit hysteriska mängder snö i Umeå med omnejd de senaste dagarna - har fått rapporter från både kompis och lillasyster. Skotta, pulsa, skotta, pulsa... Undrar om det är det snöovädret som nu letat sig hit? Det har snöat till och från hela dagen, men inte några våldsamma mängder. Men ikväll - vi fick pulsa till bilen efter quizen! Och i backen uppför Kulstadlia var det både spårigt och slirigt, det var just såpass att jag tog mig upp (men så kör jag ju som en fegskit också). Fortsätter det såhär i natt hittar jag väl inte igen bilen imorgon bitti... Har egentligen tänkt köra till jobbet - för jag ska på bokpresentation på folkbiblioteket på eftermiddagen, och sen tillbaka till skolan igen, och det blir lite stressigt - men nu vete sjutton. Går nog hellre (temperaturen har dessutom stigit från -10 till ca 0, så det blir säkert halkigt). Jag hör ju till den där underliga kategorin (vi är så sällsynta att vi hotas av utrotning) som tycker att bilen är bra att ha när det är fint väder, men mest till besvär när det är dåligt väder. Typ tvärtom mot alla andra... :)

Quizen? En sjunde- och en fjärdeplats. Dösvåra frågor i första omgången (det var det fler lag som tyckte). Jag hade pluggat geografi men inte på rätt länder. Första geografifrågan löd: I vilket sydamerikanskt  land är Guyaquil den folkrikaste staden? Ehhh. Gissade på Guyana, men det skulle vara Ecuador. Och Vilket land är det största som gränsar mot Tchad? Där chansade vi på Kongo. Fel igen. Skulle vara Sudan. Men fängelset i Irak som varit omstritt (Abu Ghraib), evangeliet där man återfinner den barmhärtige samariten (Lukas) och vem som varit gift med Debbie Rowe (Michael Jackson) - det kunde vi!!
_ _ _ _ _

Uppdatering tisdag morgon: när jag var uppe och rekognoscerade vid 05.30 var det -5 och uppehåll, och plogen hade precis kört förbi. Alltså flyttade jag fram väckarklockan och sov en stund till - och tog bilen! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0