Vilket mjöl i påsen?

Jaaaa! Hurra!! Det var nyskottat när jag kom hem. Jag har världens bästa hyresvärdar!!
_ _ _ _ _

Det är sällan numera som jag har problem med norska språket. Förstår det mesta, och gör mig (någorlunda) förstådd - även om några elever häromdagen undrade om jag inte kan gå över till att prata norska snart. Det är ju det jag har försökt sen jag kom hit...!
Men det blev tvärnit på mataffären nyss. Vad sjutton heter grahamsmjöl på norska??? Jag studerade alla mjölpåsar utan att få minsta ledtråd. Och vad innehåller egentligen grahamsmjöl?? Ringde mamma. Fick besked om att det är grovmalt vetemjöl, typ. Och då hittade jag en påse märkt Sammalt hvete, grovmalt. Här är vetet malt til grovt mel som inneholder både kjerne og kli. Mjaaa... kan vara nåt åt grahamshållet då. Ska baka tekakor ikväll (recept från hemkun-skapen på högstadiet) - återstår att se om de blir som de brukar!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Jodå, det var rätt sorts mjöl och tekakorna smakar precis som de ska! :)

2009-02-11 @ 11:26:23
Postat av: Mamma

Än en gång besannas att mammor kan vara bra att ha!Du kanske bjuder på nybakta tekakor när jag kommer?Men PROSJEKT,visst har du väl lånat ett S från ditt nya "hemspråk"?Fortsätt gärna med dina norsk-svenska ordlistor,jättekul,men kaffetraktor låter i mina öron som ett bättre?aprilskämt!

2009-02-11 @ 13:12:36
Postat av: Jenny

Mammor är ALLTID bra att ha. Och såklart du ska få nybakt när du kommer!



Ähum... har jag stavat fel nu igen... :)



Kaffetraktor skulle visst, vid närmare kontroll, vara KAFFETRAKTER. Som kommer av TRAKTE = brygga. Som i sin tur kommer av TREKKE=dra. Tror jag.



Har en tendens att tjorva in mig i allsköns språkliga resonemang...!

2009-02-11 @ 14:07:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0