Båtar med mera

Fyra timmar med frisk luft! Gick hemifrån vid 11 och var inte tillbaka förrän efter 15.
Började med att snurra omkring nere i hamnen:



     



Vem döpte båten till detta och varför??? Inte konstigt att den ligger på land...

Sen insåg jag att det var dumt att ge sig ut utan varken långkalsonger eller överdragsbyxor (det var bara några minusgrader men jag hade inte räknat med vinden...) så jag gick till centrum och in i några affärer för att värma mig. Om jag köpte nåt? En halvaprisetchokladtomte för 3,50. En banan. Två clementiner. Sen knatade jag vidare med sikte på TV-tornet. Mötte en kollega längs vägen. Stod och pratade en stund. Mötte ännu en kollega. Stod och pratade en stund. Mötte ännu en kollega. Stod och pratade en stund. Sen var jag lika iskall om benen igen... :)

Hann upp till tornet precis innan solen försvann bakom fjället!



Antar att det är förra veckans ösregn som orsakat ravinerna i vägen upp till tornet:



Nu kurar jag i soffan för att återfå värmen...
_ _ _ _ _

Lär mig nya saker varje dag. Om norska siffror, till exempel. Vi kan ta "52" som exempel. En del säger "femtito" medan andra säger "to-og-femti". 68 blir "sekstiåtte" eller "åtte-og-seksti". Och så vidare. Och jag tänkte att det nog var valfritt vilken variant man använde. Men i en reform från 1950 (!!) beslutades det att den rätta formen är "femtito", "sekstiåtte" osv. Hoppsan. Det verkar inte ha slagit igenom fullt ut än... Så jag lär väl fortsätta svaja i likhet med den övriga befolkningen! :)
Fast det vore kanske enklast om alla gjorde lika. Mindre risk för feltolkning. Jag minns ännu ett telefonsamtal till Sogndal bibliotek när jag var helt ny i Norge. Mannen som ringde sökte en kollega som inte var anträffbar, så han bad mig notera ett telefonnummer så att kollegan kunde ringa upp senare. Det han sa var nåt i stil med "seksogtredvesjuogsekstiniogfemti". Vilket i mina öron lät som "blablablablablablabla". Fick fråga om ett antal gånger innan jag lyckades sortera ut vad som var fram och bak! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0