Uppdatering

Nytt försök!!

Ehm... nästan skrämmande, detta. Det är bara ett par dagar sen jag bloggade senast (undantaget de där korta uppdateringarna) - men jag har fullt sjå att minnas vad jag gjort sen dess! Mitt minne är bra - men selektivt (mer om detta nedan).

Nåväl. Ett urval:

Åt middag hos kusinen med fru och dotter i måndags. Erik fyllde år! Given mittpunkt var deras

6-månaders charmtroll. Hon är en riktig goseklump!!!

 


Hann med en sista sväng med båten på tisdag - följde pappa ut och drog upp abborrnäten.

Vi fick 18 abborrar och några mörtar.

 

 


Åkte iland från Holmön på tisdag eftermiddag - mamma hakade på, och så var vi på bio med syrran och Rickard och såg Ice Age 3. Även om den kanske blev lite väl utflippad emellanåt så är ju Sid, Manny och de andra himla mysiga!

Sov över i Sävar och ägnade så gårdagen åt att ta mig till Mosjøen. Fortfarande vägarbeten längs både E12:an och vägen över Krutfjellet, men ganska lite trafik och fint väder. Sen ägnade jag timmar åt att packa upp, dels allt jag släpat med mig i klädväg (varav jag använt max en tredjedel...), dels alla matvaror. Har bunkrat allt från margarin till makaroner. Och en förfärlig massa biskviingredienser... :)

 

      

_ _ _ _ _

Det blev bråttom på slutet... tänk att man alltid kommer på en himla massa saker de sista semesterdagarna, sånt man tänkt fixa men sen inte hunnit med (eller glömt bort). Hann i sista momangen med att skura min köksmatta (som jag släpat med från Norge - trasmattor ska såpskuras, så är det bara!). Och lyckades - med benäget bistånd av pappa, Eva och Rickard - flytta min rhododendronbuske som inte riktigt har trivts i backen mellan huset och bagarstugan. Nu står den i halvskugga invid häggen - blir utmärkt, tror jag!! Och så hann jag plocka några liter blåbär till S och I som beställt "så mycket du hittar". Hm, skulle lagt semestern lite senare, nu hann bären knappt mogna...

Men. Frysboxarna som skulle avfrostas, de är inte åtgärdade. Och den där boden som vi skulle gå igenom tillsammans, där ligger bråten fortfarande över högt och lågt. Och... en massa annat. Nåja. Man kan inte hinna allt!
_ _ _ _ _

Pappa har skakat på huvudet åt sin snurriga dotter mer än en gång i sommar. Jag har varit mer än lovligt glömsk när det gäller allt från bensindunkar till extranycklar. Och när jag åkte iland var hans sista fråga "Har du nu kommit ihåg att ta med dig allting?" På vilket jag kavat svarade "Javisst".

Jo jäsiken.

Frysbagen!!! Den stod kvar hemma på ön. Aaagh! Men - eftersom jag skulle skjutsa ner mamma till färjan igår morse innan jag satte av mot Norge bad jag pappa att cykla ner till Byviken och ställa bagen på färjan, så kom den guppande över Kvarken och jag fick den med mig. Tack, pappa! Och nu TROR jag inte att jag glömt nåt mer... :)

 

_ _ _ _ _ 

 

Läroböckerna är på plats. Jag lär inte bli sysslolös i första taget! :)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0