Hit och dit

Gääääsp! Klev upp 05.45 på söndagsmorgonen och gratulerade pappa på sängen. Han är så morgonpigg att det var enda chansen att hinna genskjuta honom innan han hann ut ur sovrummet... :) Sen blev det halvsent på söndagkväll. Upp 05.15 igår morse och iland med första färjan. Skjutsade syrran till Skellefteå, vände tillbaka, körde kors och tvärs i Umeå och införskaffade allt från rhododendronjord till tvåtaktsolja och plasthinkar. Vidare ner till Örnsköldsvik och middag med tjejgänget. Kom tillbaka till Sävar 02.00 inatt, upp igen 06.15 imorse - och nu är jag hemma på ön igen. Gissar att det blir en tidig kväll ikväll... :)

Pappa, ja. Inte fattar jag att han är 70!!
Det blev mycket tårta under dagen...



För att skaka ner tårtan och alla kakorna innan middagen spelade vi badminton. Skitkul!! Pappa och jag bildade lag, men det gick lite sisådär för han hade på sig galoscher och jag hade tämligen snäv kjol. Så vi var lite för orörliga... :)



Kalasmiddag:

   

Vad han fick? Gummistövlar. Regnställ. Filékniv. Karameller. Digitalkamera. Bok om Svalbard. Jeans. Fotobok. Med mera!

Och så sjöng vi för honom, bland annat en sång som jag och syrran skrivit (melodi: Sånt är livet). Tretton verser om allt från hur han träffade mamma till när han högg sig i foten med yxan... :)

På det stora och det hela en bra födelsedag, tror jag!!
_ _ _ _ _

Så till gårdagen. Varför syrran skulle till Skellefteå? Jo, för att ta Silverexpressen upp till norska Rognan där Rickard är och fiskar lax den här veckan! De kommer tillbaka framåt helgen, båda två.



Eva åkte mot solen i norr, jag som körde söderut hamnade i ösregn och rusk...

Träffade flera bekanta i Umeå innan jag körde E4:an söderut. Först stötte jag ihop med Anna från gymnasieklassen - vi har nog inte setts på... ja... det är säkert närmare 15 år!! Hon bor i USA numera, utanför Seattle (varpå jag förstås frågade om hon varit i Forks. Jodå. Däremot har hon inte läst Twilight-böckerna som ju utspelas där, så nu har jag sagt åt henne att det måste hon absolut göra! He he...).

Strax efteråt träffade jag Ann-Elin från jobbet i Mosjøen! Vi konstaterade båda två att sommaren så långt gått fasligt fort, och innan vi vet ordet av är vi tillbaka på skolan båda två.

Och när jag kom ner till Övik svängde jag in på ÖB - och där träffade jag vaktmästar-Thomas från Parkskolan!

Sen blev det tjejmiddag. Jättekul att träffas, länge sen sist!! Maria, Gunilla, Ulrika, Eva, Tova och jag. Och kaninen Ludde, men han flydde in i sin bur och tyckte nog att vi var lite för högljudda... :)

När jag vid midnatt satte mig bakom ratten för att köra upp till Sävar var jag trött, trött, trött. Stannade ett par gånger längs vägen och nickade till några minuter. Stupade isäng direkt jag kom fram och hann sova fyra timmar, sen var det bara att kliva upp och packa ur och packa om i bilen; en hög med grejer som ska med till Mosjøen nästa vecka (jo, semestern är snart slut...) och en hög som skulle ut till ön.


Tror jag det! :)

Tillbaka till vardagen efter firandet; pappa filéar abborre:



Nu håller molntäcket på att spricka upp, kanske blir det en solig dag så jag kan ligga på verandan med en god bok och bara slappa? Fast jag somnar antagligen med en gång...

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Skönt att höra att du kom fram helskinnad till Umeå! Det är inte kul att köra bil i mörkret när man är trött!



Och alltid lika roligt att träffas! Härligt att du trivs i Norge, men vi saknar dig så klart här i Örnsköldsvik! :)

2009-07-21 @ 22:51:19
Postat av: Jenny

Och jag saknar er också!! Hoppas det inte blir så länge tills nästa gång vi kan ses!!

2009-07-22 @ 22:54:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0