I skogen



Nä, det blev inte så soligt och varmt igår att jag kunde sola och slappa på altanen. Det blåste för mycket. Å andra sidan var det då perfekt väder för en tur i skogen - varken mygg eller broms visade sig när pappa och jag gick till Rentjärn för att se om det fanns några hjortron. Resultat: det verkar bli Ett Mycket Mediokert Hjortronår i år - hittade sisådär 5 mogna hjortron (som jag åt upp direkt...) och såg en och annan kart. Men inte mer. Well, så fick vi oss en skogspromenad i alla fall! :)

   
_ _ _ _ _

Lite tomt här hos oss. Martin och Ia åkte i måndags, Sonja och Per i morse - och syrran och Rickard är i Norge. Men de sistnämnda kommer tillbaka hit imorgon kväll. Kul!
_ _ _ _ _

Idag har det varit soligt och varmt! Och jadå, det blev ett par timmar i solen, med en bok (som jag naturligtvis somnade ifrån lite av och till). Och två vändor till Byviken till fots - hann höra en hel del på den senaste CD-boken på de 16 kilometrarna. Min sommarläsning handlar förresten uteslutande om två teman: öar - och mord. Det jag läst/lyssnat på hittills är följande deckare:

Val McDermid: Andras plåga (utspelar sig på Brittiska öarna)
Calle Hård: Den anständige massmördaren (utspelar sig delvis på den fiktiva ön Elgö utanför Umeå... hmm... påminner vääääldigt mycket om Holmön... och med tanke på att författaren bor härute under sommarhalvåret är det kanske inte så konstigt... dessutom är det flera personer i boken som - trots viss förvanskning - ganska lätt går att känna igen som holmöbor... hehe!)
Arnaldur Indriðason: Fjellet (utspelar sig på Island)
Yrsa Sigurðardóttir: Den som gräver en grav (Island även här)
Ann Cleeves: Rött stoft (utspelar sig på Shetland)
_ _ _ _ _

Mötte en liten igelkott på ena promenaden. Han hade väldigt svårt att bestämma sig för om det var höger- eller vänstertrafik som gällde och vinglade som en drucken fram och tillbaka över vägen:

     
_ _ _ _ _

Typiskt holmöväder: soligt och fint här - mörka moln över fastlandet!



... fast enligt meteorologerna blir det ihållande regn i hela området framemot helgen. Typiskt. Visfestivalen riskerar drabbas av såväl nederbörd som nordligt vind. Inget vidare. Fast i många år har festivalen haft en väldig tur med vädret så förr eller senare får man väl vänta sig ett bakslag.

Fast herrarna (och damerna) på SMHI har haft fel förr... :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0