Premiärdopp

Precis ätit mammas lasagne så magen står i fyra hörn... senare ikväll ska jag följa med pappa och vittja laxfällorna - så nu passar jag på att kombinera matsmältning och blogg! :)

Vad har jag då gjort såhär den första dagen av ledigheten? Jo, jag har...

- Sett årets första huggorm (höll sånär på att trampa på den, den låg vid vägkanten när jag gick hem från affären).

- Sett årets första igelkott (höll sånär på att trampa på den också... det här börjar bli en ful ovana).

- Upptäckt att mina gamla gummistövlar läcker (hastigt och lustigt hade jag vatten upp till fotknölen i den ena stöveln).

- Gått en mil (har bestämt mig för att vara hurtig - minst en mil per dag).

- Bränt mig på axlarna samt kärringstället (vilket är Evas och min benämning på urringningen)

- Bäddat i bagarstugekammaren (som jag ockuperar sommartid - svalt, någorlunda mörkt samt väldigt skön madrass!).

samt

- BADAT I HAVET (det var inte ens kallt!!!! jag skrek inte ens!!! pappa tog en bild men Jenny i bikini är ingen vacker syn - hade behövt en hel del retuschering - så för er skull blir det bara naturbilder).

     
_ _ _ _ _

Vet ni, den där lilla räven som pappa matat i vinter och som är i det närmaste tam - det är en hona. Och hon har fått fyra ungar!!!! Det är en granne som sett dem, grytet ligger bakom hans hus. Och häromdagen såg han de små ungarna som lekte på hans gårdsplan. Jag vill också se dem!!!
_ _ _ _ _

Vackert - och smällvarmt - när jag körde från Mosjøen igår. Det var +24 när jag körde över fjället! +28 i Mosjøen, +27 i Tärnaby. Det är då man är glad för luftkonditionering i bilen. Ställde den på +19 och tutade och körde. Knappt sju timmar, gick snabbare än vanligt. Och då hade jag ändå totalt glömt vägarbetet mellan gränsen och Tärnaby. Som fortfarande är i full gång. En liten bit är asfalterad, resten är fortfarande puckelpist...



Tog flera kort på fjället som gett Hattfjelldal dess namn - men jag kunde inte bestämma mig för vilket som blev bättre; det med skärpan i förgrunden eller bakgrunden?

 
_ _ _ _ _

Jahappp, nu är det dags för efterrätt - jordgubbar! Mätt och belåten, lagom pömsig efter en lång dag i solen - ska vi slå vad att jag somnar i båten sen...?
_ _ _ _ _

Planerna för morgondagen? Rensa ogräs... Och så är det Postrodden!!

Kommentarer
Postat av: Marie

Förgrunden! Titta, vad beslutsam jag var idag...

2009-06-26 @ 22:22:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0