Det snöar igen...

... av och till. Eventuellt ska det gå över i regn efterhand. Ouäck.
_ _ _ _ _

Å, idag har det varit en sån där dag när eleverna varit alldeles underbara. Jag har gått runt med ett stort leende på läpparna ända sen jag kom till jobbet:

Några av killarna som ska ut på praktik (de blir borta i sex veckor) kom in på bibblan imorse för att ge mig en hejdå-kram. "Nu kommer du väl att sakna oss jättejättemycket???" sa de i munnen på varandra. Jaaaa! :)

Efter ett par timmar kom det SMS från dem. "Vi saknar dig, Jenny". Så jag svarade att jag naturligtvis saknar dem också, och att det är så förfärligt tyst och tomt i bibblan utan dem. Nytt SMS: "Stackars dig, vi kanske vänder tillbaka med nästa tåg och kommer och hälsar på dig". Ooops.

Somliga anser att jag borde byta jobb: "Du hadd vørre ein dritartig lærar, Jenny!"
Vad borde jag då vara lärare i? Uppenbarligen finns det inga gränser för (somliga) elevers tilltro till min förmåga, för de svarade att jag kunde undervisa i vad som helst. Jo, tjena.
Dritartig? Hm, ja... "skitfrän", ungefär! :)

"Det här är världens bästa bibliotek!" utropade några killar glatt och satte sig för att plugga religion. Vad de grundade utsagan på? Antagligen att soffan visade sig vara ledig... :)

Sagt av en elev som jag SMS:ade för att tala om det är hennes tur att låna sista Twilight-boken: "Du måste vara världens snällaste bibliotekarie, vet du det?" Hon måste ha sprungit hela vägen till bibblan för hon var på plats knappt två minuter efter att jag skickat meddelandet, andfådd och med håret på ända.

"Snälla, snälla, får jag ta en bild på dig och använda som bakgrundsbild på min mobil?" Eh? OK. "Får jag lägga ut den på Nettby också, och skriva att du är min favorit?" Eh? NÄ. Även om det är smickrande... (Nettby är den norska motsvarigheten till Mittkvarter - fast Nettby är mycket större, bara i Vefsn finns fler användare än i hela Sverige)  

... och så var det några tjejer som kom in på ämnet killar och det faktum att en del av mina manliga kollegor kommer in och pratar med mig emellanåt. De (eleverna alltså) har lite svårt att skilja på samtal kollegor emellan - och att flörta. De tolkar nämligen nästan konsekvent det förstnämnda som ett uttryck för det senare. Och vill liksom inte höra på nån annan förklaring. Hrmf.
_ _ _ _ _

Såg The Holiday i helgen - romantisk komedi där alla får varann på slutet. Rätt mysig. Satte dock i halsen när en av huvudpersonerna konstaterade att enligt statistiken är det mer sannolikt för en kvinna över 35 att bli utsatt för ett terrorangrepp än att bli gift. Aj då. Är det sant? Nu brinner det i knutarna...

Såg förresten första Arn-filmen också. Länge sen jag läste böckerna, så jag kommer inte ihåg så mycket. Helt OK film (även om Arn själv gick omkring med samma svårmodiga ansiktsuttryck hela filmen igenom) - nu vill jag gärna se tvåan också! Men den är utlånad till en elev med tendens att glömma att han ska lämna tillbaka det han lånat, så jag får säkert vänta ett tag... 
_ _ _ _ _

Fantastiskt nytt visdomsord:

                                      Allt som har bröst eller hjul
                         kommer förr eller senare att ge dig problem...

_ _ _ _ _

Nä. Det blev ingen skidtur igår. För det räknas väl inte att jag såg delar av Vasaloppet och VM-femmilen på TV...?
_ _ _ _ _

Mosjøen har en egen sång!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0