På ön

Härlig sommardag här ute på Holmön!!

Har plockat fram utemöblerna, satt frön (ärtskidor) och räfsat bort en del gammalt gräs. Och så låg jag en stund i solen och läste ut Gutten som hade svar på alt - eller Q&A som den heter i original. Mer känd som Slumdog Millionaire, ringer det några klockor nu? Japp, boken har filmats och tog hem en hel hoper statyetter på senaste Oscarsgalan. Jag har inte sett filmen - men boken var väldigt bra!!!

Mer då? Jo, det var städdag på lanthandeln härute. Affären är medlemsägd och frivilliginsatser från medlemmarna krävs om det ska gå runt. Det var städdag förra lördagen också - då dök det upp fem personer. Idag var vi - fyra. Varav alla sitter i styrelsen... Lite knackig uppslutning, kan man ju tycka. Men hur som. Fyra timmars jobb och en av de stora frysarna är avfrostad, mjölk-kylen rengjord och hyllorna med gryner, pulver, helkonserver, kaffe m.m. är dammtorkade. Jag har förresten meddelat att jag avgår ur styrelsen (årsmöte om två veckor) - skulle gärna suttit kvar men jag får inte ihop styrelsearbetet med att bo dryga 50 mil bort. Då är det bättre att någon som kan delta aktivt tar över min plats.

Även om växtligheten på ön ligger några veckor efter fastlandet, så har i alla fall pingstliljorna
slagit ut:



Häggen missar jag med minsta möjliga marginal, syrenerna kanske hinner slå ut lagom till
nationaldagen nästa helg?

 

Åker iland imorgon bitti (japp, det blev en blixtvisit denna gång). Syrran och hennes kille har nämligen inviterat sina respektive familjer till morsdagslunch på Skeppsviks Herrgård. Och jag hakar på såklart! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0