Nytt i biblioteket

Tur att man har lösningsorienterade kollegor!

DVD-hyllorna i biblioteket var fullständigt sprängfyllda. Mittsektionen använde jag för att skylta med nya filmer, men det var det egentligen inte plats för. Så jag frågade en av kollegorna om han hade nån smart idé - för på ett eller annat sätt ville jag ju kunna visa fram de nya filmerna, inte bara trycka dem rätt in i hyllan för vem ser då att det tillkommit nåt nytt? Och det är klart att han hade en lösning. "Varför scannar du inte omslagen och ställer ut dem i den där glasmontern du har ute i matsalen? Då ser alla de nya filmerna, och dessutom kanske du väcker intresse hos de elever som inte brukar komma till bibblan i vanliga fall."

Varför har jag inte tänkt på det???

Gick med liv och lust in för att fixa detta igår eftermiddag - och upptäckte att administrationen har en färgkopiator! Då blev det ju ännu enklare! Kopierade en del annat när jag ändå var igång - och nu är montern fylld av lockande film-, bok- och tidskriftsomslag samt en knallrosa skylt där det står "Nytt i biblioteket". Det blev jättebra! (men nej, ni får inte se nån bild idag för det är Öppen skola och eleverna sitter och pysslar i matsalen - de lär ju undra hur det är fatt om jag knallar ut dit med kameran...).

Och titta - genast blev det en aning mindre trångt i DVD-hyllan!



En sanning med modifikation, jag vet - det är ganska fullt ändå... (särskilt som jag tjuvhåller på lite skyltplats i alla fall). Funderar på att utöka med en extra sektion (det är ett snickeri här i stan som gör hyllorna och man kan beställa dem sektionsvis) - om man flyttar hela hyllsystemet en bit åt vänster och om man dessutom tar bort glasskåpet och om man flyttar kontakterna under skåpet (med "man" menar jag vaktmästarna), då ska det finnas plats för en sektion till! :)

Och så får jag väl fråga min innovative kollega var jag ska göra av skåpet.
Han kommer säkert på nåt!

(Som jag skrivit tidigare är det andra regler kring utlån av film på norska bibliotek: vi får köpa in varifrån vi vill, och vi får låna ut både till privat bruk och för visning i skolklasser - däremot får vi inte ta betalt. Vi behöver inte köpa film med uthyrningsrättigher, något som begränsar urvalet på många svenska bibliotek då detta är väldigt kostsamt. Hos oss används film flitigt i undervis-ningen, både dokumentärer och spelfilm - därav mitt digra utbud. Plus att film är extremt populärt bland eleverna. Såklart!)

Jag spann vidare på marknadsföringsidéerna imorse - och har fixat en anslagstavla på samma
tema som montern:



Nu ska jag ta en tur runt skolan och se om jag hittar en bra plats att hänga upp den på (och sen blir det till att ställa in sig hos vaktmästarna... jag är expert på att fixa jobb åt andra...).
_ _ _ _ _

Charmig besökare i bibblan idag:



Inte varje dag det kommer små råttor och hälsar på! :)

Enligt "husse" - heter det så när det gäller gnagare?? - så är det små råttbebisar på gång och jag får gärna en om jag vill. Nnjaaaa... snällt, men nej tack. Vill hellre ha en katt! :)
_ _ _ _ _

Korrigering!!! Hjulhus heter hjulhus även på norska!! För hjulbue är nåt annat. Med risk för att tjorva till detta ytterligare så tror jag att den svenska termen är skärmkant. Eller helt enkelt hjulbåge.

Tur jag inte blev mekaniker...!! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0